Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sözde 'öz yönetim' ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Sur Belediye Başkanı Seyid Narin'in de bulunduğu 6 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 4'ü tutuklu 6 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, terör örgütü güdümündeki bazı internet siteleri ve yayın organları aracılığıyla örgütün elebaşları ile gençlik ve kadın yapılanmalarından yasa dışı eylem çağrılarında bulunulduğu, bu kapsamda kentte güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, vatandaşların ev, iş yeri ve araçlarına el yapımı patlayıcı, uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı eylemlerinde artış olduğu kaydedildi.

290 noktada hendek, barikat ve tuzaklanan patlayıcı

'Öz yönetim' ilanının ardından Sur ilçesindeki ev ve sokaklarda terör örgütü üyelerince tuzaklama yapıldığı belirtilerek, ilçede yaklaşık 290 noktada barikat, hendek, perdeleme ile rögar, yol, ev, hendek ve barikatlara tuzaklanan patlayıcılar tespit edildiği, birçok noktada örgüt üyesi keskin nişancıların bulunduğu bildirildi.

'Öz yönetim' ilanının terör eylemleriyle birlikte değerlendirildiği iddianamede, 'öz yönetime' ilişkin açıklamanın yapıldığı 14 Ağustos 2015 tarihinde ilçenin terör örgütü mensuplarının eylemlerinin odak noktasına geldiğinin gözlemlendiğine işaret edildi.

İddianamede, Sur Belediye Başkanı Seyid Narin, Belediye Meclis üyesi Fatma Şık Barut, Güneş Ölmez, Ali Rıza Çiçekli ile haklarında yakalama kararı bulunan Hasan Irmak ve Mehmet Onaç hakkında 'devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA