KAYSERİ

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) çeşidinden Erciyes Teknopark AŞ Salonu'nda planlı '2023 Vizyonunda Gençlerin Rolü' mevzulu konferansta müzakere yaptı.

Elitaş, Türkiye'nin çevresinin ve dünyanın çabucak değiştiğine ayraç ederek, dünkü diyalekt düzenler ve dünkü müşterek evren düzeni kuruluyor. Sizler hakeza müşterek evren düzeninde yaşayacak, omuzlarınızda Türkiye'yi taşıyacaksınız' dedi.

Yeni evren düzeninde santimantalite kıtlığı bulunduğunu kail Elitaş, laflarını şöyleki sürdürdü:

Bakınız Paris'te müşterek bomba patladığında, bunu değme daim baş başa kınadık, değme daim baş başa üzüldük ayaklanma ettik. Ancak gördük ki Bağdat'ta, Gazze'de ve Ankara'da canlar yandığında, güya medeni bu halklar ve onların ülkeleri bizdeki bu acıları hiç umursamadılar. Kurulan bu dünkü düzende, biraz devlet dünyanın zenginliğini elinde tutarken, milyarlarca gence yoksulluğu ve umutsuzluğu nasip yerine gösteriyorlar. Sonra da hakeza müşterek dünyada güvende olacaklarını zannediyorlar.'

Asimetrik savaş

Yeni evren düzeninin müşterek öteki gerçeğinin de 'asimetrik savaşın' ayrımlı devletlerce müşterek taşıt yerine kullanılması olduğuna dikkati çekici Elitaş, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

'Bakın, Türkiye'nin aracısız karşısına çıkamayacak ne denli eleman var ise Türkiye'deki yıldırı örgütlerinin arkasında. Buna simetrisiz harp diyoruz. Çünkü karşımızdaki oluşumlar nizami değil, harp ahlakına erbap değil, vicdana erbap değil. Bir de devletin içerisine sızan birtakım unsurlar var. Bunlar sizler kabilinden gençlerin doğacak hayallerine katiyen acımazlar.'

Elitaş, bu örgütlerin arkalarında iane gördükleri devletlerin bulunduğunu öne sürerek, 'Türkiye'nin sonuç 13 yılda ortaya koyduğu konuşu büyümeyi, gelişmeyi, dış satım artışını kabullenemeyen; hakeza müşterek büyümenin kişi hesaplarını bozacağını bilici devletler bunlar. Bir köprüyü gerçekleştirmek 100 lira, onu bomba ile bozmak 1 lira. Veriyorlar buyruğu bu kukla örgütlere, Türkiye'ye fren yaptırıyorlar. Dünyanın değme yerindeki yıldırı örgütleri böyledir. Bu simetrisiz savaşın yakıtı gençlerdir. Gençleri kullanırlar. Kalplerini maneviyatla, kültürle, vicdanla doldurmamış gençleri tüketirler. Bunlara aşırı ilgi ediniz, katiyen bunların yalanlarına kanmayınız.' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Orhan Canbulatel

Kaynak: AA