Hükümete yakın Sabah gazetesi, Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişiye yönelik polisin FETÖ operasyon başlattığını duyurdu.

Hükümete yakın Sabah gazetesi, Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişiye yönelik polisin FETÖ operasyon başlattığını duyurdu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine şüphelilerin adreslerinde gözaltı ve arama işlemi yapılacağı belirtildi.

AKBAY’IN EVİNE ÇİLİNGİRLE GİRİLDİ

Odatv’nin edindiği bilgilere göre; Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay’ın evine "çilingirle" girildi. Arama sırasında polis tarafından evinin dağıtıldığı belirtildi.

Ayrıca, Sözcü’ye yönelik operasyonun 19 Mayıs tarihinde yapılması manidar bulundu.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman’ın haberine göre; Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında 'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlamasının da aralarında bulunduğu birden çok iddia ile operasyon başlatıldı.

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Melda Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildiği ileri sürüldü. Burak Akbay'ın yurtdışında bulunduğu iddia edildi. Odatv’nin edindiği bilgilere göre; Gazeteci Gökmen Ulu ise evinde, polislerin gelmesini bekliyor.

SÖZCÜ GAZETESİ AVUKATI ÜLGEN’DEN ODATV’YE AÇIKLAMA

Sözcü gazetesi avukatı Celal Ülgen, operasyona ilişkin Odatv’ye açıklamada bulundu.

Soruşturmaya ilişkin 6 kez savcının değiştiğine dikkat çeken Avukat Celal Ülgen, “Hiçbir savcı suç unsuru görmediği için buna cesaret edemedi. Ama en sonunda Batman’dan gelmiş olan bir savcı arkadaş, eski Batman Savcısı, arama ve el koyma kararı veriyor” dedi.

Avukat Celal Ülgen şunları söyledi:

“EL KONULAN IPAD’İN İMAJI ALINMADI”

“Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay’ın şu anda Sarıyer’deki evindeyim. Sabah yedi buçuktan itibaren arama ve el koyma kararı var. Güvenlik şubeden polisler evde arama yaptı. Şu anda araç aramasına geçiyorlar. Bir Ipad var el konulan. O Ipad’i götürecekler ancak benim bütün ikazlarıma rağmen imajı alınmadı. Aslında imaj almak polisin yararına bir şey. Kendi delilini kendisi yok ediyor. Bunu anlatamıyoruz ne yazık ki. Özellikle FETÖ soruşturmalarında bu türlü imaj almadan yapılan el koyma daha sonra imaj alınmadığı için delil hükmünü kaybedecek. Bunu anlatmaya çalışıyoruz.”

“HİÇBİR SAVCI SUÇ UNSURU GÖRMEMİŞTİ AMA…”

“Altı defa savcı değişti” diyen Avukat Ülgen şöyle devam etti:

“Her defasında savcı arkadaşlar, ben yetmiş sayfalık çok ayrıntılı ve fotoğraflarla savunma gönderdim, o savunmayı okudular. Hiçbir savcı suç unsuru görmediği için buna cesaret edemedi. Ama en sonunda Batman’dan gelmiş olan bir savcı arkadaş, eski Batman Savcısı, arama ve el koyma kararı veriyor. Arama kararının bir kopyasını istedim, gizlilik kararı nedeniyle bunun örneğini vermek istemediler. Arama kararı bu kapsamda değildir, bunun uyarısını yaptım.”

OPERASYONA TEPKİLER ARTIYOR

Operasyona tepkiler ise çığ gibi büyüyor. Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bayram sabahı Sözcü'de gözaltılar varmış! Doğruca gazetem Sözcü'ye gidiyorum. Eğer Sözcü de FETÖ'cü ise, Türkiye'de herkes FETÖ'cüdür!.." dedi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu "Yeter... Sözcü bizim sözümüzdür... Sözcü'ye uzanan karanlık elleri kırarız... İstanbul uçaklarında yer yok... Bu Cumhuriyet düşmanı saldırıya karşı ortak savunma için Sözcü'nün Ankara ofisine geçiyorum..." ifadelerini kullandı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise "Derdiniz bir tek muhalif medya organı kalmaması mı! Adaleti can çekişiyor!" diye tepki gösterdi. 

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Alican Uludağ "Susturma sırası Sözcü gazetesine geldi. Gazetenin sahibi dahil 4 kişi gözaltına alındı. Haberi ilk olarak yine Sabah verdi" derken Birgün yazarı Erk Acarer "Sıra Sözcü'ye gelmiş. Gazeteye baskın 4 'FETÖ' gözaltısı. Cemaat her yerde! Bir tek, alayı yıllarca Gülen'e biat eden AKP'de yok!" ifadelerini kullandı. 

Kırmızı Kedi Yayınevi'nin sahibi Haluk Hepkon tepkisini "Kavurmacı'yı baklavacıyı bırakanlar Sözcü gazetesine FETÖ operasyonu yapıyorlar..." ifadeleriyle dile getirdi.

Odatv.com

http://odatv.com/sozcuye-polis-operasyonu-1905171200.html