İSTANBUL

Türk Polis Teşkilatı'nın 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Zeytinburnu Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde (PEKOM) şehit yakınları ve gaziler için verilen yemeğe, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu katıldı.

Bakan Soylu, yemekte yaptığı konuşmada, polislik mesleğinin özveri gerektirdiğini, çok para kazanmak ve kadro alıp yükselmek için girilen bir meslek olmadığını söyledi.

Polisliğin, mazlumun yanında olmak, imdat isteyenin yardımına koşmak ve yaratılmışların en şereflisi olan insanı korumak için yapıldığını aktaran Soylu, şöyle konuştu:

"Bu vesileyle Türk Polis Teşkilatı'nın 172. kuruluş yıl dönümü, bütün polislerimizin polis haftasını en içten dileklerimle kutluyorum ve bu güzel teşkilata, bütün polis camiasına, milletimizin hizmetinde geçecek olan daha nice yılları Allah’tan diliyorum. Benim şehit ve gazi aileleriyle gerçekleştirdiğim buluşmalarda her zaman söylediğim bir söz vardır. Biz burada aslında göründüğümüzden çok daha kalabalığız. Çünkü o inci tanesi ayetteki hüküm açıktır. ‘Onlara ölüler demeyiniz, onlar diridirler.’ der. Dolayısıyla onlar bugün muhakkak ki bizlerle beraberdir, bizi görüyorlar, bizi dinliyorlar. Onları ne kadar sevdiğimizi, ne kadar özlediğimizi elbette ki hissediyorlar ve bizleri manevi varlıklarıyla izliyorlar, hatta bizi manevi varlıklarıyla koruyorlar, tıpkı hayatlarında yaptıkları gibi. Bizim, yine manevi varlıklarıyla ve Allah’ın izniyle yanımızdalar."

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğünce, Türk Polis Teşkilatı'nın 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bazı etkinlikler düzenlendi.

Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törende şehitlik anıtına çelenk sunuldu. İstiklal Marşı ve dua okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve eşi Müberra Çalışkan şehit polislerin mezarlarına karanfil bıraktı. Daha sonra Eyüp Sultan Camisi'nde mevlit okundu ve adak kesildi.

Muhabir: İlyas Kaçar

Kaynak: AA