İdil’de Turgut Özal ve Yeni Mahalle’de bulunanhendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulanacağı söylentileri üzerine bazı vatandaşlar, ilçeyi terketmeye başladı. İlçe merkezinin nüfusu 30 bin olmasına rağmen, Cizre’deki çatışmalı ortamdan kaçarak İdil’e yerleşenlerle birlikte yaklaşık 2 katına çıkmıştı.

Hendek ve barikatların bulunduğu Yeni ve Turgut Özal Mahallesi’nde sık sık çatışmalar olurken; geçen pazartesi günü 3 polisin şehit olduğu, 4 polisin yaralandığı PKK’nın bombalı tuzağından sonra, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı söylentileri, insanların ilçeden ayrılmalarına yolaçtı.

Özellikle Cizre’den gelip de İdil’e söz konusu mahallelere yerleşenler bu kez Midyat ve Mardin ile akrabalarının bulunduğu köylere göç ediyor. İlçede görevli bazı memur ve öğretmenler de rapor ve izin alarak, yarın yapılacak karne dağıtımını beklemeden ilçeden ayrıldığı öğrenildi. İlçeyi terkeden bazı öğretmenlerin kapılarına, ’Evimi arama yapacak güvenlik personeli, ben de devlet memuruyum. Evimi fazla dağıtmayın, tabi ki lütfen’ diye not yazdıkları görüldü.

Yeni ve Turgut Özal Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, araçlarla ev eşyalarını taşırken; bazı vatandaşlar ise yanlarına alabildikleri eşyalarıyla hendek ve barikatları aştıktan sonra bulduğu araçla ilçeyi terkettikleri gözlendi.

Kaynak: HABER7.COM