TBMM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere meydana getirdiği değerlendirmede, partisinin bugünkü kol toplantısında Ramazanoğlu'na müteveccih kullandığı cümlenin, Türk siyasal dünyasına AK Parti'li ortak icra vekili çeşidinden kazandırıldığını söyledi.

Cümlenin namına ilgilendiren olmadığını tamlayan Kılıçdaroğlu, 'Rıza Sarraf düşüncesince söylenmiş. ‘Kimse sana ortak obje yapamaz, ego senin önüne yatarım' denmiştir. Dolayısıyla bu cümle benim sıfırdan bulduğum ortak cümle değil' dedi.

'Kadın-erkek sanarak açmak gaf'

Kılıçdaroğlu, bu cümleyi kadın-erkek sanarak ayırmanın da çivi başına ortak pot bulunduğunu savunarak, şunları kaydetti:

'Bir bakana avrat yahut eş sanarak beslemek da yanlıştır. Bakan bakandır. O koltuğa oturuyorsa, onun kimliği, cinsiyeti ehemmiyetli değildir. Bu eleştiriyi, bu cümleyi kullanan ego değilim, bu cümleyi kullanan onların öz bakanları.

Kaldı ki bu eleştiride sonuna kadar haklıyım. Kullandığı ifadeyi biliyor mu acep kendisi, ağzından çıkan ifadeyi biliyor mu? Çocuklara taarruz edilecek, ‘Bir kere he sanarak olayın üstüne mi gidilir' kadar ortak cümle kullanıyor. Kendisi bu cümleyi kullanırken, sıkıldı, utandı mı acaba? O cümleyi kullandı sanarak Davutoğlu ortak dedikodu anlattı mi acaba? Kendi bakanları ortak obje anlattı mi acaba?

O ufaklıklara efsus günah değil mi o evlatların annesi, babası var. O füru bizim geleceğimiz, umudumuz. O vakıf iklim açılış yetkisine erbap mi değil mi? Bakan geçmiş bunun yanıtını versin. Ben soruyorum, bana karşılık vermiyorlar. Ama burada ikiz eş karşılık veriyorlar. Mağdur edebiyatı yaratmaya çalışıyorlar. Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım. Kızacaksa bana değil, Rıza Sarraf'a kızsın. Siyasi tarihimize bu cümleyi kazandıran insana kızsın, bu cümleyi kazandıran onlar. Biz gene ettiğimiz düşüncesince alınganlık gösteriyorlar.'

Muhabir: Meltem Öztürk


Kaynak: AA