Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA muhabirine, kullanması derece derece yaygınlaşan toplumsal medyaya bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Hayatın birlikte hakikatı biçimine mevrut toplumsal medyanın münteşir kullanımından büyüklük duyduklarını dile getiren Yıldırım, bu bölgede meydana getirilen yatırımlarla Türkiye'nin Afrika devletleri düzeyinden Avrupa'nın geçmiş 10 ülkesi arasına girdiğini anlattı.

'İnternet ilaca benziyor, ayarını kaçırınca zehirliyor'

Yıldırım, Türkiye'nin toplumsal medya kullanımında dünyada geçmiş 5 dünya ortada arazi aldığını tabir ederek, 'İnternet, çaya çorbaya sulu zırtlak gibi. Çok yararlı birlikte bilinçlilik ama ayarını kaçırdığınız devir ilaca benziyor, otama edecekken zehirliyor' dedi.

İnternetin dokuncalı etkilerine dikkati çekici ve bu mevzuda topluluğu arkalamak istediklerini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

'Biz denir ki 'sosyal medya problemsiz medya değildir', asıl yaşamda ne suçsa, mevhum dünyada da ayrımsız şeyler suçtur. Vatandaşlarımızın bunu bilmesi lazım. Kimse, 'ben yazarım birlikte şey, çekilirim kenara' demesin. O tuşa elinizi attığınız zaman, kaybolmuyor, iz bırakıyor. Önünde böylecene o sağlık sizi bulur. O sebepten titiz olacağız, kimsenin hakkına, hukukuna saldırı etmeden, kabahat dokuma edecek paylaşımlar yapmadan, toplumsal medyayı oldukça serbest kullanalım ama başkalarına dokunca vermeyelim.'

'Siber ortamın anayasası olacak'

Yıldırım, Türkiye'nin Avrupa Komisyonu Siber Suçlar Komisyonu'na yan olduğuna dikkati çekerek, toplumsal medya, internet, siber taksirat düşüncesince gelişigüzel ülkenin değişik anayasa yapmayacağını, birlikte sağlıklı üstünde anlaşılacağını dile getirdi. Komisyona yan ülkelerin, uzlaşılan metine uyacağını tamlayan Yıldırım, 'Bu sağlıklı toplumsal medyanın, internetin, siber suçların, siber ortamın anayasası olacak. Herkes oraya bakacak, ona mucibince bu suçtur, değildir, şu iş yapılsın, bu iş yapılmasın niteleyerek değişmeyen alacak' dedi.

Kaynak: AA