KIRŞEHİR - Abdullah Yıldız

Kırşehir’de, 7 aylıkken geçirdiği omurilik felci nedeniyle yürüme ve konuşma yetilerini kaybeden 35 yaşındaki Sevda Yorgancı, sosyal medyadan ulaştığı rektörün girişimiyle tedavisi için umutlandı.

Yenice Mahallesi'nde anne ve babasıyla yaşadığı tek katlı evlerinde sabundan küçük sepetler yaparak hayata tutunmaya çalışan Yorgancı, sosyal medya üzerinden Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'ya mesaj gönderdi.

Konuşamadığı ve yürüyemediği için dünyayla tek bağlantısı sosyal medya olan Yorgancı, mesajında "Hocam tek umudum siz kaldınız. Hocam ben engelliyim. Allah'a şükür lise mezunuyum. Aklım eriyor. Beni küçükken düşürmüşler, omuriliğim zedelenmiş, topal kalmışım. Şimdi yürümek istiyorum. Ümidimi kaybetmek istemiyorum. Benim elimden tutup hayata tutunmamı sağlar mısınız?" diyerek yardım istedi.

Yardım çağrısına duyarsız kalmayan Karakaya, üniversitenin fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü öğretim üyeleri ve Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzman doktorlarıyla Yorgancı'yı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından hastaneye davet edilen Yorgancı'nın tedavi süreci başladı. İlk tetkikleri yapılan, nöroloji ve fizik tedavi uzmanlarının muayene ettiği Yorgancı'nın tedavisi için Türkiye genelindeki fizik tedavi uzmanlarından da yardım alınması planlandı.

"Kalbi olan herkes bu sesi duymalı ve cevap vermeliydi"

AEÜ Rektörü Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok samimi bir şekilde kendisine mesaj yazan Sevda Yorgancı'nın feryadına kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını, bu nedenle tedavisi için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Yürüyemeyen, konuşamayan ama okuma yazması olduğu için sosyal medyadan herkesle bağlantı kurabilen engelli kadının kaslarında sıkıntı olduğunu ifade eden Karakaya, şöyle konuştu:

"Sevda Yorgancı kızımız, sosyal medyadan bize ulaşarak, 'aklım başımda ama, kaslarımla ilgili bir problemim var, bana yardımcı olur musunuz?' diye mesaj göndermiş. Kalbi olan herkes bu sesi duymalı ve cevap vermeliydi. Ben de gereğini yaptım. Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümümüzdeki hocalarımızla kızımızı ziyaret ettik. Daha sonra hocalarımız Sevda'yı 'Neler yapılabilir, süreçlerinde hangi aşamalardan geçmesi gerekir?' diye araştırmak için hastaneye davet ettiler. Tedavi süreci başladı. Önce fizik tedavi bölümünde tetkikleri yapıldıktan sonra gereken tedavi uygulanacak. Uzun süreli bir tedavi süreci başlayacak."

Fizik tedavi alanında uzman doktorlardan da Yorgancı'nın tedavisi için katkı beklediklerini dile getiren Karakaya, bu kapsamda bazı doktorlarla temasa geçtiklerini aktardı.

Anne Sebahat Yorgancı da duyarlılığından dolayı Rektör Karakaya'ya teşekkür etti.

Kızının, Karakaya'yı televizyonda gördükten sonra mesaj yazmaya karar verdiğine işaret eden Yorgancı, şunları kaydetti:

"Sevda, hocamıza sosyal medya üzerinden yazdı, ulaştı. Hocamızla iletişime geçti. Daha sonra da bana anlattı. Sonrasında da hocamız yanında doktorlarla evimize geldi. Fizik tedavi doktorları evde baktılar. Sağ olsun ilgilendiler, bizi hastaneye davet ettiler. Yapılacak tedavinin ardından inşallah iyi olacağını bizde ümit ediyoruz."

Kaynak: AA