Sosyal Doku Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Beşir, vakfın onursal başkanı Nurettin Yıldız hakkında yapılan tüm suç duyurularının takipsizlikle sonuçlandığını belirterek, "Esas dertleri, dindar nesil yetiştirilmemesi olan bir kısım din muhalifi çevreler, hocamız üzerinden dinimize olan bütün kinlerini kusmaktadırlar." dedi.

Beşir, Esenler'deki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, bir süredir Nurettin Yıldız hakkında yapılan yayınların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Sosyal Doku Vakfı'nın onursal başkanı Yıldız'ı hedef alan yayınlarla bir siyasi kavganın yürütüldüğünü ifade eden Beşir, "Siyasi söylemlerini topluma kabul ettiremeyen ve milletimizin teveccühünü kazanamayan bu çevreler, ahlaki ve dini değerlerimize açıktan saldırmaya cesaret edemedikleri için din adamlarımıza ve toplumun ahlaki çöküş yaşamaması için gayret sarf edenlere saldırmakta, bunu da akıl ve izan eksikliği sebebiyle ahlaki bir mücadele gibi göstermektedirler" diye konuştu.

Yıldız'ın konuşmalarındaki belirli bölümlerin anlatımı değiştirecek şekilde kesilip birleştirilmesiyle yapılan yayınlarla hedefe ulaşılamayacağını vurgulayan Beşir, şunları kaydetti:

"Bu çevreler, kendi yalanlarını dayanak gösterip topluma hocamızı çocuk ve kadın istismarcısı olarak göstermeyi hedeflemekte ve dolayısıyla aslında dinimiz ve din adamlarımız ile ilgili olumsuz ön yargı oluşturma gayretini sürdürmektedirler. Hocamız hakkında bugüne kadar bahsi geçen hususlarda hiçbir dava açılmamıştır. Gayriahlaki olarak gördüğümüz, araştırmadan, aslını öğrenmeden çamur atma gayretli suç duyurularının tamamı, takipsizlik kararı verilerek yargı tarafından reddedilmiştir. Bu hususta Yıldız'ı itham eder şekilde yapılan yayınlar açıkça iftira ve hakaret kategorisinde ele alınmalıdır."

Kaynak: AA