ANKARA

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında 2012'deki "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı" sorularının sızdırıldığı iddiasına ilişkin 58'i tutuklu 82 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda görülen davanın duruşmasına, 58 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ve yakınları katıldı.

Davanın yedinci celsesinde 5'i tutuksuz 8 sanık savunma yaptı.

Tutuksuz sanıklardan Adem Kaçar, sınavdan bir gün önce sınav sorularını gördüğünü, bu bilgiyi emniyet ve savcılık ifadelerinde de tekrar ettiğini söyledi.

"Cevapları ezberledik"

Konya'daki bir avukatlık bürosunda soruların kendisine gösterildiğini anlatan Kaçar şöyle devam etti:

"Tarsus'ta avukatlık yaparken, hakimlik sınavına imkanlarımla çalıştım. Aynı ilçede avukatlık yapan arkadaşım ve davanın sanıklarından Ahmet Kara, sınav için Ankara'ya birlikte gitmeyi teklif etti. Ahmet, 'Önce Konya'ya uğrayıp birini gördükten sonra Ankara'ya gideceğiz' dedi. Konya'da adını hatırlayamadığım iş merkezindeki avukatlık bürosuna geldik. Büroda iki kişi vardı. Bunlardan birisi yarınki hakimlik sınav sorularının kendisinde olduğunu, Kur'an-ı Kerim'i getirerek bize yemin ettirdikten sonra bilgisayardan bu soruları gösterdi. Kitapçık şeklinde 140 civarında soru vardı, soruları not etmeme hususunda bizi uyardılar. Sorulara 2-3 saat bilgisayardan bakıp soruların işaretli olan cevaplarını ezberledik."

Sınavdaki sorularla Konya'da gösterilen soruların aynı olduğunu görünce pişmanlık duyduğunu ileri süren Kaçar, "İnsani bir zafiyet yaşadığımın farkına vardım. Nefis, insanın başına her şeyi getiriyor, yanlış bir hareketin insanı ne kadar rezil edeceğini yaşadım." dedi.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Kaynak: AA