Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Yanı başımızda DAEŞ ya da başka bir terör örgütüyle komşu olarak yaşamak istemiyoruz. Sonuna kadar da DAEŞ'le mücadelemizi sürdüreceğiz' dedi.

Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamlığı tarafından bir otelde düzenlenen 'Sektörel Değerlendirme ve İstişare' toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye'de siyasi çözümün başlaması için katkı sağladıklarını belirterek, 'Bu ay sonunda, eğer rejim de müzakere heyetini belirlerse müzakereler başlayacak. Ertelenmesini istemiyoruz. Rejimde her zaman olduğu gibi engellemeye yönelik bazı çabalar görüyoruz. Bunu teşvik eden ülkeler olabilir ama Suriye'de kesin çözüm, siyasi çözümdür, siyasi dönüşümdür. Bunu kabul etmek lazım' dedi.

'Ya terör silahı tamamen bırakacak ya da biz tamamen temizleyeceğiz'

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin etrafında terör örgütleri olduğu gibi içeride de terörle mücadele ettiklerini ifade ederek, bu mücadeleyi yapmaları gerektiğini bildirdi.

Günübirlik düşünüp 'Turizm ya da ekonomi sektörü etkilenir, dokunmayalım' denilirse uzun vadeli bedelinin daha ağır olacağını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:'O yüzden Türkiye içinde terörü sonuna kadar temizlememiz lazım. Ya terör silahı tamamen bırakacak ya da biz tamamen temizleyeceğiz. Bunun başka bir seçeneği yok. Başka ikinci bir alternatifi yok. 

Bugüne kadar adımlar attık, karşılığını gördük. Kahraman askerlerimiz ve polislerimiz, şehirlerde sivillere ve Kürt kardeşlerimize hiç zarar vermeden terör örgütlerini temizliyor. Sonuna kadar da gideceğiz. 

Yanı başımızda DAEŞ var, kimse dokunmuyor, 'DAEŞ'den bize ne' diyemeyiz. Bir yerde terör örgütü varsa, gidip o örgütü yok etmezseniz, onunla mücadele etmezseniz, mücadeleye katılmazsanız o terör örgütü size gelir. Bugün gelmezse yarın gelir. Yanı başımızda DAEŞ ya da başka bir terör örgütüyle komşu olarak yaşamak istemiyoruz. Sonuna kadar da DAEŞ'le mücadelemizi sürdüreceğiz.'

Kaynak: AA