Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 'Son yıldırıcı namevcut edilinceye derece mücadelemiz bitmeme edecek. Güneydoğuyu huzura kavuşturacağız. O bölgenin kalkınmasını baş başa gerçekleştireceğiz, kuşkunuz olmasın, kararlıyız.' dedi.

Elvan, Malatyalı İşadamları Derneğinin (MİAD) toplantısına katıldı. Buradaki konuşmasına Malatyalılarla baş başa olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek süregelen Elvan, Malatya'nın dayanıklı aşırı manada Türkiye'nin değerlerinin zeminini dokuma fail beraberinde site bulunduğunu söyledi.

Birliğe, beraberliğe, dayanışmaya gerekseme mahsus beraberinde dönemde, ihtilaf partilerinden elan beraberinde tomar ulama beklediklerinin altını çizen Elvan, alanda yaşananlara karşın Türkiye'nin beraberinde abra adası bulunduğunu söyledi.

Elvan, azimli halde hesaplı terörle uğraş çalışmalarını hatırlatarak konuşmasına şöyleki bitmeme etti:

'Ama Türkiye'nin önünü kapamak isteyenler, gelişmesini, kalkınmasını istemeyenler, illa hele milletin öz kararıyla bu ülkenin yönetilmesini istemeyenler, bu ülkenin önünü tıkamaya çalışıyorlar. Bu nedenden dolayı baş başa uğraş etmeli, baş başa efor harcamalıyız. Hepimiz üzerimize sakıt rolü adına getirmeliyiz.

Türkiye beraberinde taraftan terörle mücadeleye bitmeme ederken, ki akıbet yıldırıcı namevcut edilinceye derece bu mücadelemiz bitmeme edecek, Güneydoğuyu huzura kavuşturacağız. O bölgenin kalkınmasını baş başa gerçekleştireceğiz, kuşkunuz olmasın, kararlıyız.'

Bölgede meydana getirilen yatırımlara ve çalışmalara yer veren Elvan, 'Yaptığımız mukassem yollara maatteessüf bölen yıldırı örgütü patlayıcı maddeler, bombalar koydu. O bölgedeki yurttaşlarımıza zulmetmeye sürdürmek istiyor ama buna banko müsaade vermeyeceğiz. O alanı ve ülkemizi huzura kavuşturacağız' sanarak konuştu.

Kaynak: AA