MALATYA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Asla art aşama atmamız gibi değil. Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücadele bitmeme edecek.' dedi.

Eroğlu, yanında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Malatya Valiliğini görüşme ederek, Vali Süleyman Kamçı ile görüştü.

Bakan Eroğlu, görüşme sonrası valilikte düzenlemiş olduğu toplantıda, Malatya'nın gelişigüzel güzeşte gündüz büyüyerek geliştiğini belirterek, kente müjdelerle geldiğini anlatım etti.

'Teröristin iyisi kötüsü olmaz'

Türkiye'nin gelişigüzel güzeşte gündüz geliştiğini, bu gelişimin önünü boğazlamak isteyenlerin olduğunu vurgulayan Eroğlu, şu biçimde bitmeme etti:

'Türkiye geliştikçe, büyüdükçe Türkiye'den korkan 'Artık Türkiye de aşırı oluyor' niteleyerek önünü boğazlamak talip birtakımı devletler var. Bunlar maatteessüf terör örgütlerine iri dayanak veriyorlar. Bunların başlangıcında PKK'ya dayanak o birtakımı ülkelerden geliyor. DAEŞ'e dayanak onlardan geliyor. Ama ara sıra bu mütedavil sermaye kebap kebap menfaatlerini de vurur o sebeple terörün, teröristin iyisi kötüsü olmaz. Sadece Türkiye'nin değil, dört başı mamur dünyanın terörizme ve teröriste dirlik mükemmel ortak mücadele yapmaları icap eder niteleyerek düşünüyorum. Türkiye'de bu mücadele bitmeme ediyor. Asla art aşama atmamız gibi değil. Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücadele bitmeme edecek.'

'Reformlarımızı aceleci biçimde gerçekleştireceğiz'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise AK Parti hükümetleri çağında suya avlu vererek Türkiye'yi susuz bırakmadıklarını belirterek, HES'lerle de Türkiye'nin enerjisine katkıda bulunduklarını açıkladı.

Hükümetin emekleri için bilgelik sağlayan Tüfenkci, 'Önümüzdeki dönelerde reformlarımızı aceleci biçimde gerçekleştireceğiz. Seçim vaatlerimizin ise yüzdelik 100'üne yakının gerçekleştirmiş bulunuyoruz.' dedi.

Muhabir: Volkan Kaşık

Kaynak: AA