Memur-Sen ve 79 matbuat sistem kuruluşu Ankara'daki yıldırı saldırısına reaksiyon gösterdi.

Memur-Sen, Ankara'daki yıldırı saldırısını 81 ilde senkronik matbuat açıklamalarıyla kınadı. Açıklamada, şu ifadelere arazi verildi:

'Son devirde yoğunlaştırılmak maksut yıldırı saldırılarını da yıldırı örgütlerinin akıbet çırpınışları ve namevcut mekanizma feryatları namına görüyoruz. Bu çerçevede, terörü günce yaşamın parçası durumuna getirme çabalarına karşı, milletimizin birlikte tane canevi biçiminde terörü ve yıldırı örgütlerini yeneceğine, bitireceğine bulunan inancımız tamdır. Milletimiz, devletle ortaklaşa iş bünyesinde terörle mücadeleyi, özgürlük-güvenlik dengesini koruyarak azimli birlikte biçimde sürdürecektir.'

'Doğrudan Türk halkı amaç alınmaktadır'

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, federasyonu gerçekleştiren 79 matbuat sistem kuruluşunun eş bildirisini açıkladı.

Ortak bildiride, 'Terörün bu eylemlerinde hükûmet merkezi Ankara'yı ısrarla seçmeye bitmeme etmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk halkının iç ve aut düşmanlarca aracısız gayeye konulduğu anlamına gelmektedir. Ülkemizin güvenlikli sıfır devletler arasına alınmasını, maşeri birlikte kargaşa ortamına girilmesini, içtimai ve iktisadi manada krizler yaşamasını ve akıbet tahlilde devletin sarsılıp namevcut olmasını talip kötülük güçlere karşı, ilgisiz koşulsuz ve değme zamankinden aşırı henüz çelimli birlikte biçimde bütünlük el birliği içre olunması müstelzim günleri yaşamaktayız' ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA