Gözaltındakilere takviye vermek için Halkın Hukuk Bürosu'nun avukatlarından Elif Çalışkan, Özgür Yılmaz, Evrim Deniz Karatana, Muharrem Erdenay ve Günay Dağ, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Saat 20 sularında hastaneye gelen avukatlar müvekkilerinin ters kelepçeli halde bekletilmesine karşı çıktı. Gözaltındakilerin de karşı çıktığı ters kelepçe uygulamasına süren polisler ile avukatlar arasında gerginlik çıktı. Polisler, avukatları tartakladılar. Avukatlardan Özgür Yılmaz, kolundan yara aldı . Avukatların, İstanbul Barosu'yla irtibata geçmesi üzerine İstanbul Barosu İdare Kurulu üyesi Hasan Kılıç ve Baro saymanı Ufuk Özkap Haseki Hastanesi'ne geldi.

Avukat Evrim Deniz Karatana, yaşadıklarını Hürriyet'e anlattı. "Müvekkillerimiz uzun süredir gözaltındaydı. saat 3'ten bu yana ters kelepçeyle tutuluyorlardı. Biz bunları çözün dedik. Müvekkilerimiz de karşı çıktı. Çevik Güç otobüsünde müvekkilerimizin dövüldüklerini gördük. Müdahale edince bize de saldırdılar. Müvekkilerimizi sakinleştirmek için otobüse bindim. Bizi otobüsten aşağıya attılar" diye belirtti .

İstanbul Barosu İdare Kurulu üyesi Hasan Kılıç, Haseki Hastanesi'nde gördüklerini şu şekilde anlattı; "Avukat arkadaşları ters kelepçe takmaya ve gözaltına almaya çalışmışlar. Her yerden otobüslerle hastaneye polis taşınıyor. Burada Hukuk devleti falan kalmamış. Burası hastane falan değil, her yerde polis dolu. Avukatları tartaklıyorlar. Zira hukukculara tahammül edemiyorlar. Artık Türkiye2de kimsenin can güvenliği kalmamıştır" diye belirtti.

http://www.arcaajans.com/haber/guncel/haseki-hastanesinde-polis-avukat-gerginligi/258829/

Ayrıca İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat İsmail Altay'da twitter ve facebook hesabından durumu bildirdi;

"Hasekide avukatlar ters kelepce ile gözaltina alinip darp edildiler acil avukat destegi lazim cok cok acil. Biz de oraya gidiyoruz"