ESKİŞEHİR

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Sadece şu son birkaç ayda yaşadıklarımız, seçimler, hükümetin kuruluşu, kongre, kongre sonucu oluşan yeni hükümetimiz, bütün bunlar siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okumuş bir adam olarak söylüyorum, gerçekten dünya siyaset tarihine geçecek nitelikte olağanüstü başarılardır." dedi.

Avcı, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen ''Vefa Yemeği''nde yaptığı konuşmada, yeni görevi gereği çok yoğun bir çalışma temposu içine girdiklerini söyledi.

Programa geç kaldığı için partililerden helallik isteyen Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Salondan içeri girerken bir kere daha hamdettim. Biz herhangi bir siyasi parti değiliz ve her aşamada, her toplantımızda şu mesaj dosta düşmana çok net bir şekilde kendiliğinden veriliyor. 'Biz başkalarına benzemeyiz.' Sadece şu son birkaç ayda yaşadıklarımız, seçimler, hükümetin kuruluşu, kongre, kongre sonucu oluşan yeni hükümetimiz, bütün bunlar siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okumuş bir adam olarak söylüyorum, gerçekten dünya siyaset tarihine geçecek nitelikte olağanüstü başarılardır."

"Biz bütün Türkiye'nin partisiyiz"

Nabi Avcı, AK Parti'nin geniş katılımlı tüm toplantılarında Türkiye'nin bütün renklerinin bir arada olduğunu ve 7 bölgeden katılım sağlandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Dünyayı bir tarafa bırakın, sadece Türkiye'de bütün diğer siyasi partilerin yaşadıkları iç sorunlara, kongre sorunlarına baktığınız zaman işte bu fark bir kere daha çok net bir şekilde görülüyor. Biz başkalarına benzemiyoruz. Çok şükür iyi ki diğerlerine benzemeyen bir AK Parti var. Biz, bir 'bölge partisi' değiliz. Biz, bütün Türkiye'nin partisiyiz. Biz, hep birlikte Türkiye'yiz. Bu sağlam mayayı oluşturan da sizlersiniz. Bu işlerin yürümesi için zaman zaman birilerimizin bir yerlerde görev alması gerekiyor. Ama bu görevlerin hepsi bir bayrak yarışı gibi elden ele geçiyor ve sadece AK Parti'de kavgasız, gürültüsüz olağanüstü vefa ve dayanışma içinde cereyan ediyor. Hepinize bu harekete kattığınız heyecan için ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Kaynak: AA