İSTANBUL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Son 40 yılda 2 terör örgütü eliyle biri FETÖ, diğeri PKK ile tüm genç nesillerimizi maalesef zehirlediler." dedi.

Albayrak, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen 4. TÜGVA Gençlik Buluşması Programı'nda yaptığı konuşmada, İstanbul'a gelerek coşkulu bir ortam oluşturan gençlere teşekkür etti.

Türkiye'nin çok tarihi günlerden geçtiğini dile getiren Albayrak, "Önemli gelişmelere gebe büyük bir doğumun sancılarını çekiyoruz. İnşallah 16 Nisan'da bu büyük doğum yeni bir safhaya erişecek. TÜGVA gençliği bir ulusun en önemli can damarı olan gençliğin ihyası noktasında çok hayati ve tarihi bir görev alıyor. Son 40 yılda 2 terör örgütü eliyle biri FETÖ, diğeri PKK ile tüm genç nesillerimizi maalesef zehirlediler. Hakiki, yerli ve milli neslimizin ihyası için medeniyetimizin tekrardan inşası için yeniden büyük bir Türkiye için sizlerin her zamankinden daha çok çalışarak özellikle 16 Nisan'da büyük Türkiye'nin inşası noktasında çok çalışmaya var mıyız?" diye konuştu.

Albayrak, konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek'in "Şarkımız Bizim" şiirinden bir bölüm okuyarak, "Bu şuurla bağrımıza taş, dizimizde suyla gece gündüz bu milleti tekrar ihya etmeye var mıyız? Bu mutluluk ve çalışma azmiyle 16 Nisan başta olmak üzere önümüzdeki dönemde Türkiye'yi, büyük Türkiye yolunda liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmamaya var mıyız?" şeklinde konuştu.

Bakan Kaya Mehmet Akif'in Çanakkale Şehitleri şiirini okudu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitleri"ne adlı şiirinden bir bölüm okuyarak sözlerine başladı.

Bugün Asım'ın nesli ile bir arada olduklarını belirten Kaya, "Çanakkale'de nasıl namusuna sahip çıktıysa bu nesil, 15 Temmuz'da da siz değerli genç kardeşlerim tankların önünde durarak, 8 çocuk yaşta şehidimizle bu ülkeyi böldürmedik, böldürmeyeceğiz Allah'ın izniyle. Sizlerle gurur duyuyoruz. Allah hepinizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte TÜGVA Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Emanet de bir selamlama konuşması yaptı.

Muhabir: Sefa Mutlu

Kaynak: AA