HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, “Kürt halkının sokaklara ve meydanlara inmesi an meselesidir" dedi.

PKK’nın yurtdışındaki yayın organı Yeni Özgür Politika’nın yayımladığı habere göre, HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım Abdullah Öcalan’ın durumunu sorarak, "Önder Öcalan'ın durumu netleşmediği için Kürt halkının sokaklara ve meydanlara inmesi an meselesidir" dedi.

Darbe girişiminden sonra Abdullah Öcalan'ın durumuna dikkat çeken HDP’li vekil Nadir Yıldırım, "Önder Öcalan'ın bize iyi olduğunu söyleyenler, Cizre'de gençlerimizi diri diri yakanlardır, kentlerimizi talimatları ile yerle bir edenlerdir. Önder Öcalan'ın durumu netleşmediği için Kürt halkının sokaklara ve meydanlara inmesi an meselesidir." dedi.

Öcalan'ın durumunun net olmadığını iddia eden Yıldırım, şöyle devam etti: "Halkın bu nedenle Kürdistan'da sokaklara ve meydanlara inmesi, meydan ve sokakları tutması an meselesidir. Bu kaygıdan hareketle metropollerdeki Kürtlerin harekete geçmesi an meselesidir. Bu durum netleşene Önder Öcalan'dan güvenilir kaynaklardan kesin, net, somut bilgi gelene kadar bizim için temel gündem olacaktır ve halkımız seferberlik içinde olacaktır." 

Odatv.com