SOCAR Türkiye Üst Yöneticisi Kenan Yavuz, Avusturyalı müşareket OMV'ye ilgilendiren Petrol Ofisi hisselerinin satışına ilişkin, 'Şu anda 2018 zarfında devreye girecek ortak rafineriyi düz yazı ediyoruz, elbetteki dağıtma bizim entegrasyonumuzun ortak parçası konumunda.' dedi.

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev'in Petrol Ofisi'nin satışı için icra ettiği izah sonrası AA muhabirinin sorularını cevaplayan Yavuz, güzeşte haftalarda OMV'nin Petrol Ofisi'ni harcamak gibi ortak arzu beyanında olduğunu hatırlattı.

Dağıtımın, entegrasyonlarının ortak parçası konumunda bulunduğuna ayraç fail Yavuz, şöyleki konuştu:

'Türkiye'de 2018 zarfında devreye girecek ortak rafineriyi düz yazı ediyoruz. Rafinerimizde halen yüzdelik 55 tamamlanma oranına başarmış durumdayız. Elbetteki dağıtma bizim entegrasyonumuzun ortak parçası konumunda. Petrol Ofisi satı periyodunu incelememiz ve strateji etmemiz anlamında Başkan Rövnag Abdullayev'in ortak emri var, ancak bu behemehâl satın almaya müteveccih ortak deme içermiyor. 

Kendisinin de icra ettiği açıklamada belirttiği gibi, bana ve ekibime mevzuyu incelememiz ve strateji etmemiz anlamında sunulan ortak talimattır. Biz de arkadaşlarımızla süreci izleyip, çözümleme edeceğiz. Şirketimizin öncelikleri, stratejileri ve hedefleri açısından ele alacağız. Bir evolüsyon olursa tabii yerine kamuoyunu bilgilendireceğiz.'

Kaynak: AA