ANTALYA

Antalya'da, aralarında siyasetçi, kolluk ve amme görevlilerinin de bulunmuş yer aldığı baş döndürücü sayıda kişiyi gayrikanuni dinledikleri sebebi öne sürülerek haklarında sorun oluşturulan sanıkların yargılanmasına bitmeme edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde tanıdık duruşmaya, mevkuf maznun Gökhan Tayuk, tutuklanmadan sanıklar Mehmet Erdil, Süleyman Çark, Rüştü Çetinkasap, Sunal Sevindik, Erol Çomak, Ali Koçak, Mehmet Kara ile müştekiler Deniz Fırat Budak, Ercan Erkan, Hikmet İskender, Zeki Kılınç, Ömer Gülay, Bilal Özdal, Mahir Kemal Şavk, Hasan Ali Erkan, Mehmet Özdemir, Yıldıray Sapan, Mustafa Aydoğan ve Bekir Haluk Kamacı ile yan avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Duruşmada yakınan sıfatıyla dinlenen emektar CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, fenomen tarihinde kusur örgütü üyesi yer aldığı sebebi öne sürülerek ve gerçek olmayan isimle dinlendiğini belirtti.

Suç örgütü üyesi olmadığını ve istirahat etmek için yayınlanan gerekçelerin de gerçeğe akıllıca olmadığını anlatım fail Sapan, 'Siyasi şantaj yapmak için beni dinlediklerini düşünüyorum. Beni kulaktan elde edeceklerini düşündükleri bilgiler doğrultusunda şantaj edilmek neredeyse dinlendiğim kanaatindeyim.' dedi.

'Sanıklar yüzünden er zahmetli oldum'

Neden dinlendiğine müteveccih tek fikrinin olmadığını özetleyen Erkan, 'Ben sanıklar yüzünden kıygın olup, er zahmetli iktisap etmek mecburiyetinde kaldım. Sanıklardan şikayetçiyim ve davaya eklenmek istiyorum.' diyerek konuştu.

Duruşmada dinlenen yakınan Deniz Fırat Budak da gayrikanuni yerine dinlendirilmiş yer aldığı telefon hattını 17 senedir kullandığını, vakası anket sürecinde kolluk merkezine çağrıldığında öğrendiğini anlattı.

Yasa dışı dinlemenin gerçekleştirildiği tarihte CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi yerine fariza yaptığını bildiren Budak, 'Siyasi ortak amaçla eksiğimi bularak bunu, bana ve çalışanı olduğum partiye üzerine gitmek neredeyse dinledikleri kanaatindeyim. Memur bulunan ve kendilerine maruz talimatları yapanlardan şikayetçi değilim. Bu buyruğu vererek dinlenmemi sağlayıcı kişilerden şikayetçiyim.' dedi.

Muhabir: Gülsem Adam

Kaynak: AA