Ankara’daki Akıncı Üssü, 15 Temmuz ihanet gecesinin en kritik noktasıydı. Savcılık şimdi de 143. Filo Öğretmenler Gazinosu’ndaki kamera kayıtlarını incelemeye aldı Söz konusu görüntülerde firari ’le birlikte kimliği belli olmayan 30 sivil vardı. Bu gizemli kişilerle ilgili yeni bir soruşturma başlatıldı....Tarihler 15 Temmuz 2016'yı gösterdiğinde Türkiye tarihinin en büyük ihanetini yaşadı. Teröristbaşı Gülen'in TSK'da yuvalanan elemanları, halkına bombalar yağdırdı. Ankara'daki Akıncı Üssü ise bu ihanet gecesinin en kritik noktasıydı. Aralarında Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk'ün de bulunduğu onlarca rütbeli gözaltına alındı, tutuklandı. Soruşturmanın sivil ayağındaki en önemli isim ise örgütün Hava Kuvvetleri İmamı olan  adlı şahıstı. Öksüz, yakalanıp şüpheli bir şekilde serbest bırakıldı. Öksüz kaçarken Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek adlı sivil imamlar ise yakalandı. Ancak soruşturmayı sürdüren savcılık, bu isimlerin yalnız olmadığını ortaya çıkardı. Buna göre Ankara Başsavcılığı, Öksüz'ün de görüldüğü 143. Filo Öğretmenler Gazinosu'ndaki kamera kayıtlarını takibe aldı. Genelkurmay Karargahı ile Akıncı Üssü'ndeki darbe faaliyetlerine ilişkin davalara bakan iki ayrı mahkeme, dava dosyasındaki görüntüleri, inceleme yapılıp rapor hazırlanması için bilirkişi heyetlerine yolladı. Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin yargılandığı Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevlendirdiği bilirkişi heyeti raporunu hazırlayarak mahkemeye sundu. Ancak Akıncı Üssü Davası'na bakan Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevlendirdiği heyet raporunu henüz hazırlayamadı.
DAVA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ Bu heyetin raporu tamamlayamama nedeni ise görüntülerde yer alan "30 meçhul kişi"de saklıydı. Görüntüleri izleyen heyet, gazino ve çevresinde yoğunlaşan onlarca sivil kişiyi tespit etti. Bunlardan bir kısmı, Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek gibi bilinen sivil imamlardı. Ancak 30'unun kimliği belli değildi. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, bu kişilerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışma yapılmasını istedi. Bu talep üzerine, Ankara Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı Suçlar Bürosu savcıları yeni bir "Akıncı sivilleri soruşturması" başlattı. İstihbarat, zanlıların yakalanması için düğmeye bastı.
AYNI KİŞİLER Mİ? FİRARİ Adil Öksüz ile sivil imamlar Hakan Çiçek, Nurettin Oruç, Kemal Batmaz ve Harun Biniş yakalandıktan sonra Kazan Jandarma Karakolu'na götürülmüştü. Karakolun kamera kayıtlarına göre Öksüz, Çiçek ve Nurettin Oruç'un elinde kelepçe yoktu. Söz konusu kayıtlarda sivil isimler de vardı. Bu görüntü akıllara "Gizemli şahıslar Akıncı'da kameralara yansıyan 30 kişi içinden mi?" sorusunu getirdi.
.

https://www.takvim.com.tr/guncel/2017/12/13/sivilmeyenler