SİVAS

Sivas Valisi Davut Gül, istihdam seferberliği kapsamında kentte 13 bin 480 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

Gül, kent meydanında İŞKUR Genel Müdürlüğünün vatandaşlara sunduğu hizmetler hakkında bilgilendirme faaliyetinde bulunduğu tanıtım standını ziyaret etti. Vali Gül, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısının ardından "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" kapsamında Sivas'ta 13 bin 480 kişinin istihdamının sağlandığını ifade etti.

Türkiye genelinde hedefin 2 milyon kişinin ilave istihdam edilmesi olduğunu vurgulayan Gül, Sivas'ta da valilik öncülüğünde İŞKUR'un koordinesinde, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle istihdam seferberliğinin tanıtımının yapıldığını belirtti.

Hedef 15 bin

İstihdam seferberliğinin en önemli ayağının ilave istihdam edilenlerin sigorta ve benzer giderlerinin devlet tarafından karşılanması olduğunu anımsatan Gül, şunları kaydetti:

"Bundan dolayı karşılık buldu ve ilave istihdamlar oldu. Sivas'ta ilave istihdam rakamımız 13 bin 480. Bu şu anlama geliyor, seferberlik başladığındaki rakamımıza yüzde 19 ilave istihdam sağlanmış oldu. Yani 65 bin civarındaki rakamımıza 13 bin 480 ilave oldu. Bunun çok yakında 15 bini geçeceğini tahmin ediyoruz ve öyle öngörüyoruz. İŞKUR İl Müdürümüz ve personeli başta olmak üzere diğer paydaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Ekip çalışmasının neticesinde çok önemli bir sonuç çıktı. Yeni işe kavuşanlara ve yeni işçiye kavuşanlara hayırlı kazançlar diliyorum."

Programa Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Canpolat ile kurum çalışanları katıldı.

Muhabir: Serhat Zafer

Kaynak: AA