İSTANBUL - Eskişehir’e taşınma kararı alınmasından Topkapı’daki Şişecam fabrikasında işçilerinin yaptığı oturma eylemi devam ediyor. Fabrikanın boşaltılmaması ve makinelerin çıkarılmamasını isteyen işçiler, soğuk hava ve kar yağışına rağmen eylemlerinin 12. gününde fabrika önünden ayrılmadı. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre İstanbul’da -2 dereceye varan soğuk havada varil içinde yaktıkları odunlarla ısınmaya çalışan eylemci işçiler, türkü söyleyerek geceyi geçirdi.

SOĞUK VE KARA ALDIRIŞ ETMEDEN BEKLEYİŞ

Özkan Koç isimli bir işçi ise, soğuk ve karlı havaya aldırış etmeden eylemlerine devam ettiklerini belirterek, "Eylemimiz 12 gündür devam ediyor. Bu süre içinde fabrikadan dışarı çıkmadık. Havalar soğuk olabilir bizim içimiz ateş gibi hakkımız ve hakkımızı aramak için buradayız, ailemiz ve çocuklarımız evde yalnız. 16 yıldır Şişecam’da çalışıyorum, bu hakları kolay kazanmadık kolay da kaybetmek istemiyoruz" dedi.

"İŞVERENİMİZ ÇOK KATI BİR TUTUM İÇERİSİNDE"

Eylem yapan işçilerden Ercan Kutlu 17 yıldır Şişecam Topkapı Fabrikası’nda çalıştığını belirterek, "Şu an işverenimiz çok katı bir tutum içerisinde, bu fabrika zarar ettiği için kapanmıyor. Bir taşınma söz konusu, burada çalışan arkadaşlar olarak mevcut haklarımızla diğer fabrikalara dağılım istiyoruz. İşverenimiz fabrikamız zarar ediyormuşcasına bir tutum içerisinde" diye konuştu.

BELEDİYELERDEN EYLEME DESTEK

Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Bakırköy Belediyelerindeki yetkililerin de eylemlerine destek verdiklerini belirten işçiler, "Belediyelerimiz eylemimize destek veriyor. Bizler için bir çadır kurdular, elektrikli ısıtıcılar, odun sobası, odun, parka ve gıda yollayarak eylemimize katkı sağlıyorlar. Bizlerin yanında oldukları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dediler. Eylem yapan, işçiler fabrika önüne kurukları çadırla ve soba ile ısınmaya çalışıyorlar. İşçiler soba önünde türküler söyleyip, sohbet ederek geceyi geçirdi.

DHA - Çağatay KENARLI