Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak ve Diyarbakır'da 16 teröristin nötr duruma getirilmiş bulunduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sayfasında ehemmiyetli vakalara bağlı bilim verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yarıcı yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda geçmiş 9 yıldırıcı nötr duruma getirildi. Operasyonda, dü el inşası patlayıcı imha edildi, müşterek Kalaşnikof yaya tüfeği, müşterek tabanca, üç av tüfeği ve 12 fişek ele geçirildi.

İlçede teröristlerce kurulan dü barikat kaldırıldı, dü trap kapatıldı. Cizre'deki operasyonlarda şu anne derece nötr duruma getirilen yıldırıcı sayısı 277 oldu.

Güvenlik güçleri, geçmiş Silopi'de de 32 el inşası patlayıcıyı imha etti. İlçede ayrca dü bazuka ile bu silaha ilgilendiren 26 cephane ve atıf fişeği, 31 el bombası, 1 makineli tüfek tüfek tüfek, 22 Kalaşnikof yaya tüfeği, 121 şarjör, 3 bin 251 fişek, 9 av tüfeği ile 105 av tüfeği fişeği, 4 el dürbünü, 4 geceleyin düşünüm dürbünü, 13 telsiz, 9 arka çantası ve 8 doğal kavara maskesi ele geçirildi.

Sur'da 7 yıldırıcı öldürüldü

Şanlıurfa'da geçmiş yarıcı yıldırı örgütü personeli 1 kişi, asayiş güçlerine doğrulama oldu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda da 7 yarıcı yıldırı örgütü personeli nötr duruma getirildi. İlçede nötr duruma getirilen yıldırıcı sayısı 94'e ulaştı.

Üç el inşası patlayıcının imha edilmiş bulunduğu ilçede, teröristlerce kurulan iptidai barikat kaldırıldı.

Silvan'da ise kere asayiş ve arama devriyesi sırasında durdurulan müşterek araçta meydana getirilen aramasında 10 Kalaşnikof yaya tüfeği ile 32 şarjör ve 3 bin 424 nüsha fişek ile müşterek kanas incitici tevkici tüfeği, bu silaha ilgilendiren iptidai şarjör ve bin 13 fişek, dü bazuka cephanesi ile müşterek tabanca dürbünü ele geçti. Olayla alakadar müşterek ad gözaltına alındı.

Terör örgütü DAEŞ'e operasyon

Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğünce meydana gelen operasyonda, DAEŞ yıldırı örgütüne mensup bulunduğu değerlendirilen 21 ad gözaltına alındı. Kilis'te ise Türkiye'den Suriye'ye gayrikanuni yollardan geçmeye etkin ve DAEŞ yıldırı örgütü üyesi bulunduğu değerlendirilen ecnebi tabiiyetli 8 ad yakalandı.

Kaynak: AA