ŞIRNAK

Şırnak Valiliği'nden, Cizre'de bir evin bodrumunda bulunduğu iddia edilen 30 yaralıya ambulans gönderilmesine izin verilmediği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Cizre'de vatandaşlara yönelik 112 Acil Servis ve diğer sağlık hizmetlerinin titizlikle ve aralıksız yürütüldüğü belirtildi.

112 Acil Servis hizmetlerine gelen çağrılara, ilgili sağlık personelince anında cevap verildiği ve çağrının gereğinin yerine getirildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, Cizre'de bir evin bodrumunda bulunduğu iddia edilen 30 yaralıya ambulans gönderilmesine izin verilmediği yönünde çıkan haberlerin tamamı asılsız ve gerçek dışıdır. Bölücü terör örgütünün yaptığı patlayıcı tuzakları, barikatlar, hendekler ve sağlık görevlilerimizle ambulanslarımıza yönelik silahlı saldırılar nedeniyle bahse konu adrese ambulanslarımız intikal edememiştir. Ambulanslarımız en yakın yere intikal ettirilmiş ve varsa yaralıların bu noktaya getirilmesi istenmiş ancak tüm çabalarımıza rağmen yaralılar ve arayanlar tarafından bu çağrımıza olumlu cevap verilmemiştir.'

Kaynak: AA