Şırnak il merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların kaldırılmış edilmesi, halkın dirilik ve para güvenliğinin sağlanması şartıyla sokağa çıkacak yasağı duyuru edilmesinin peşi sıra 14 Mart'ta Türk Silahlı Kuvvetleri ve asayiş unsurlarınca başlatılan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu' sürüyor.

Güvenlik güçleri, müşterek taraftan yıldırı örgütüne müteveccih operasyonlarını kararlılıkla sürdürürken, müşterek taraftan da kenti bırakma etmeyen vatandaşların sokağa çıkacak yasağından menfi etkilenmemesi düşüncesince Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanmakta olan besin paketlerini vatandaşlara ulaştırıyor.

Bin aileye iane dağıtılıyor

Operasyon dalında oturan ailelerin konutlarını yegâne hiçbir dolaşan düzenlilik güçleri, besin paketlerini vatandaşların evlerine götürüyor. Ayrıca hastalanan yurttaşlar da düzenlilik güçlerince hastaneye götürülüyor.

'Allah askerlerimizi korusun'

Ev kadını S.A, düzenlilik güçlerinin derneşik katkısı sebebiyle başağrısı yaşamadıklarını belirterek, 'Askerimize baş döndürücü teşekkürname ediyoruz, Allah askerlerimizi korusun. Devletimiz sağlıklı olsun, onlar bizi koruyor, geçim ve güvenimiz düşüncesince buradalar.' dedi.

Teröristlerin vatandaşa uyguladığı baskının operasyonların başlamasıyla sonuç bulduğunu aktaran ev kadını K.T ise 'Çok şükür askerimiz bizlere dayanak oluyor. Onların sebebiyle buradayız. Terörü lanetliyoruz.' ifadesini kullandı.

C.Y. de düzenlilik güçleri sebebiyle il merkezinde kaldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Biz Kürdüz lakin vatanımızı ve milletimizi bölenlerden yana değiliz. Buradayız korkmuyoruz, on paralık müşterek devir korkmadık, korkmayacağız.'

Kaynak: AA