Şırnak'ın Uludere ilçesinde müşterek tankın uçuruma yuvarlanması kararı müşterek er şehit oldu, müşterek er de yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığından meydana getirilen açıklamada, geçmiş Uludere kırsalında bitmeme fail operasyonlar esnasında müşterek tankın uçuruma yuvarlandığı belirtildi.

Kazada müşterek askerin martir olduğu, müşterek askerin ise geniş halde yaralandığı ve hastaneye atıf edilmiş olduğu bildirilen açıklamada, 'Bizleri koyu müşterek ateş ve üzüntüye boğan bu vakada yaşamını kaybeden eren şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kıymetli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri çalışanları ile ulu Türk milletine başsağlığı ve sabır, vurulan alp tabanca arkadaşlarımıza çabuk şifalar dilek ediyoruz' ifadesine toprak verildi.

Şehidin babaevinde matem var

Kazada martir sakıt Uzman Çavuş Özcan Mutlu'nun Balıkesir'in Edremit ilçesindeki babaevinde mevrut Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Aydıncı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz ve askeri yetkililer, ateş haberi ana Süheyla ve ağababa Necmi Mutlu'ya verdi. Babaevine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Dört maaş evli martir Mutlu'nun benzeri hasret Mutlu'nun Mersin'de tevakkuf etmiş olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin zaman ikindi zamanı Sakalı Şerif Cami'nde kılınacak namazın peşi sıra Edremit Şehitliği'nde defnedileceği bildirildi.

Kaynak: AA