Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonlar sürerken, dün 5 terörist etkisiz hale getirildi, 2 örgüt mensubu teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylar"a ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Şırnak'ta devam eden operasyonda dün 5 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 486 oldu. Operasyonda bir kalaşnikof piyade tüfeği, buna ait 526 fişek, 6 roketatar mühimmatı, 4 el bombası, ikişer telsiz ve gaz maskesi ile birer jeneratör ve akü ele geçirildi. 2 teröristin teslim olduğu bölgede 26 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. Bugüne kadar imha edilen patlayıcı sayısı bin 463'e ulaştı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de birer roketatar (AT-4), dragunov keskin nişancı tüfeği ve jeneratör, 85 fişek, bir kalaşnikof piyade tüfeği ve buna ait 650 fişek, ikişer roketatar mühimmatı, el bombası ve telsiz, 63 av tüfeği fişeği, çok miktarda tıbbi malzeme ile 40 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi. Bölgede 53 el yapımı patlayıcı daha etkisiz hale getirildi. Operasyonda imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 151'e yükseldi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki operasyonda ise birer biksi makineli tüfeği, kalaşnikof piyade tüfeği, dürbün ve fotoğraf makinesi ile 2 el bombası ele geçirildi.

Siirt'in Pervari, Diyarbakır'ın Lice ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde Mirgesav ve Aktütün ile Soğuk Tepe üs bölgelerine, terör örgütü mensuplarınca yapılan silahlı taciz atışlarına anında karşılık verildi.

Hakkari'nin Çukurca ile Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde terör örgütünden kaçan 2 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Kaynak: AA