ŞIRNAK - Ekrem Payan

Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı terör örgütü PKK'ya karşı yürüttüğü etkin mücadele ile gece gündüz demeden her türlü şartta bölgenin güvenliğini tesis ediyor.

Kurulduğu 1996 yılından bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütü PKK'ya karşı amansız mücadele yürüten Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, zorlu coğrafyada tam teçhizatla ve devletin sağladığı imkanlarla teröristlerin korkulu rüyası oldu.

Terör örgütü PKK'nın sözde, "kimsenin giremeyeceği bölgeler" olarak adlandırdığı İncebel (Kato), Yazlıca (Herekol), Küpeli (Gabar) ve Cudi dağları ile Bestler-Dereler bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonlarla bu bölgeler PKK'lı teröristlere dar edildi.

Kararlılıkla yürütülen mücadelede PKK'ya göz açtırmayan tugaydaki "Turanlar", "Kahramanlar", "Çakırlar", "Kayılar" isimli taburlar profesyonel subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşuyor.

Terör örgütü PKK'ya büyük darbe

Komandolar, terör örgütü PKK'nın son yıllarda saldırılarını taşıdığı il ve ilçe merkezlerine yönelik düzenlediği meskun mahal operasyonlarında başarılı sonuçlar elde etti.

Operasyonlarda en gelişmiş silah ve teçhizatı ustalıkla kullanan komandolar, "Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker" ilkesiyle her türlü görev için hazır kıta bekliyor.

Kentte kritik öneme sahip üs bölgelerinde nöbet tutan komandolar her türlü hava ve arazi şartlarında düzenlenen terör operasyonlarında görevlerini başarıyla yerine getiriyor.

Gece gündüz nöbet tutan ve teröristlerin gizlendikleri ve barındıkları mağaraları bir bir imha eden komandolar terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruyor.

Operasyon emri ile anında araziye intikal

Komandoların kışladaki eğitimleri gerçek bir operasyon hazırlığı gibi titizlikle yürütülüyor.

Operasyon emri alan komandolar, oluşturulan harekat planı doğrultusunda gerekli donanımla araziye intikal ediyor.

Belirlenen hedeflere yapılan atışların ardından araziye çıkan komandolar, arazide arama faaliyetini gerçekleştiriyor.

Meskun mahal muhaberesi eğitimleri kapsamında "Çabuk atış parkuru" ile "Güç kazandırma eğitimleri" yapılıyor.

Komandolar, eğitim faaliyetleri dışında spor faaliyetlerinde de kader birliği yaptığı silah arkadaşlarıyla birliktelik duygusunu geliştirecek şekilde çalışıyor.

Askerler, tugay içerisinde günlük yaşamlarındaki her türlü ihtiyacını karşılayabiliyor. Mesai saatleri içinde ve dışında sosyal yaşamına devam eden askerler, silah arkadaşları ve ailesi ile de vakit geçirebiliyor.

Vatanın birlik ve bütünlüğü için gözünü kırpmadan nöbet tutan kahramanlar, terörle mücadeleyi kararlılıkla yürütüyor.

Kaynak: AA