ANKARA

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ramazan ayının ilk iftarını, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) etkinlikte vatandaşlarla yaptı.

Programda konuşan Şimşek, "başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş olan" ramazanın, başta Türkiye olmak üzere İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Türkiye'yi daha iyi günlerin beklediğini ifade eden Şimşek, önemli bir anayasa reformunun gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'yi ileriye taşıyacaklarını bildirdi.

Soylu ise ramazanın, insanlar arasındaki ayrımları, ötekileştirmeleri, adaletsizlikleri ortadan kaldırarak bir sofra etrafında hep birlikte aile olunan bir ay olduğunu söyledi.

Soylu, AKM'de düzenlenen Trabzon Günleri'nin yarın sona ereceğini bildirerek etkinlik kapsamında yapılanları anlattı.

Trabzon Günleri'nde Anadolu'nun her bir köşesinin resmedildiğini dile getiren Soylu, Trabzon'a sağladığı desteklerden dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Özlü de ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

İftara, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Kemal Karadağ

Kaynak: AA