Özel mülkiyet hakkını hiçe sayarak sermaye gruplarını gasp eden kayyım hukuksuzluğu sürüyor. Son 7 ayda, 200'e yakın özel şirket kayyım eliyle gasp edildi. Projemahkemelerinden alınan düzmece kararlarla, şirketleri polisler eşliğinde basankayyımların bu sefer hedefi bir temizlik şirketi oldu. Daha önce yemek şirketi ve pastaneye kadar çöken kayyımlar bu kez temizlik şirketini gözlerine kestirdi.  

YİNE SULH CEZA KARARI

Kayseri'de faaliyet gösteren Nezahat Temizlik Özel Eğitim kurumunun kappısına, sabah saatlerinde 15 polis dayandı. Çalışanlara mahkeme kararı olduğunu ve şirketkayyımatandığı belirtildi. Gerekçe sorulduğunda ise ‘gizlilik kararı var' denilerek cevap verilmediği öğrenildi. Şirket yetkilileri karara şaşırdıklarını belirterek, “Biz şirketlerintemizlik işlerini gören sıradan bir firmayız. Böyle bir kayyım ataması beklemiyorduk. Polisleri kapıda görünce şaşırdık. Sabah saatlerinde 15 polis yanlarında kayyım olduğu belirtilen 2 avukat ve 2 mali müşavir ile geldi. Bir takım işlemler yaptılar” şeklinde konuştu. Kayseri'de faaliyet gösteren Nezahat Temizlik Özel Eğitim'in yanı sıra Sağlık, İtimat Güvenlik, Atlantik Özel Eğitim ile Gökkuşağı Temizlik şirketine de Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliğince kayyım atandı. 

İŞÇİLERE ASGARİ ÜCRET

Kamu kurumları ve hastanelerin temizlik işini alan Nezahat Temizlik şirketinin 150çalışanı olduğu öğrenildi. Çoğunluğu asgari ücretle çalışan temizlik personelinin başına atanan isimler, en düşük kayyım maaşı olan bin 647 TL alacak. Ancak kayyımlar 4şirkette görevlendirildiği için bir kayyımın maaşı 6 bin 588 TL olacak. Göreve başlayankayyımların personele işleyişin eskisi gibi devam edeceğini tebliği ettiği bildirildi.  

Operasyonların bir diğer hedefi ise Karabük oldu. Cadı avında kentte bulunan okul,dershane ve yurt binalarında aramalar yapıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden ikisi tutuklandı. Soruşturma kapsamında 12 ayrı kuruma da kayyım atandı.Karabük Sulh Ceza Hakimliği'nce Mali Müşavir Dursun Yaman, eğitimci Adnan Cansız ve Yrd. Doç. Dr. Hakim Aziz kayyım olarak atandı.

KIYIM KOZA İPEK İLE BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl ekim ayında Türkiye'nin önde gelen sermaye grubu olan Koza İpek MedyaGrubu'na skandal bir kararla kayyım atanmıştı. Bir aylık maaş gideri 790 bin lirayı bulankayyımlar, 2 televizyon 2 gazete ve bir radyo kuruluşunu batırdı ve binlerce çalışan işsizkaldı. Pes dedirten bir başka kayyım ataması da Bursa'daki bir yemek şirketine oldu.Zonguldak'taki bir pastaneye de kayyım atanmıştı. 
Cihan Acar / Özgür Düşünce Gazetesi