ŞIRNAK

Şırnak'ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi toprağa verildi.

İlçe merkezinde dün akşam devriye görevi yapan zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden İsa Torlak, Ekrem Birlik, Davut Yoksul ile 4 yaşındaki Halime Birlik'in cenazesi, Şırnak Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından Silopi'ye getirildi.

Başak Mahallesindeki Mekke Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından cenazeler, ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenazelerin toprağa verilmesi esnasında hayatını kaybedenlerin yakınları Kürtçe ağıt yaktı.

Törene Silopi Kaymakamı Savaş Konak ile eski AK Parti Şırnak Milletvekili İbrahim Hakkı Birlik'in de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Öte yandan, DBP'li belediyelere tepki dolayısıyla cenazelerin otopsi için Silopi'den Şırnak Adli Tıp Kurumuna belediyeye ait cenaze araçları ile gönderilmesine izin vermeyen aileler, defin işlemlerinde de Silopi Belediyesinin hizmetini kabul etmedi.

Kaynak: AA