ŞIRNAK

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristler tarafından rögar kapağına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 kişi öldü, 5'i polis, 23 kişi yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Silopi ilçe merkezinde akşam saatlerinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracı, 10. Cadde'de ilerlerken, teröristler tarafından rögar kapağının altına tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Saldırıda, İsa Torlak (68), Ekrem Birlik (52) Davut Yoksul ile 4 yaşındaki Halime Birlik yaşamını yitirdi. Patlamada, zırhlı araçtaki 5 polisin de aralarında bulunduğu 23 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında kimliği belirlenemeyen 6 aylık bir bebeğin de bulunduğu ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Bölgede büyük hasar oluştu

Bu arada, patlamanın meydana geldiği 10. Cadde üzerindeki çok sayıda ev ve araçta hasar meydana geldi. Patlama nedeniyle yol üzerinde derin bir çukur oluştu.

Polis ekipleri bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Olay yeri inceleme ekipleri ise çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Patlama bölgesine sivillerin girmesine izin verilmiyor.

Hastanede yoğunluk yaşanıyor

Patlamanın ardından yaralıların götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi önünde çok sayıda vatandaş toplandı. Yakınlarının sağlık durumları ile ilgili bilgi almaya çalışan vatandaşların bekleyişi sürerken, hastane yetkilileri sık sık dışarı çıkarak vatandaşlara bilgi veriyor.

Öte yandan, patlamada yaşamını yitirenlerin cenazelerinin, otopsi işleminin ardından yarın ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

Kaynak: AA