Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 14 Aralık günü hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için uygulanan sokağa çıkma yasağı, 19 Ocak'tan itibaren 05.00 ile 18.00 saatleri arasında kaldırıldı. İlçede çatışmalar sırasında hasar gören okullarda da onarım çalışmalarına başlandı. Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu, Gazipaşa İlkokulu, Sevgi İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulu, Fatih İlkokulu, Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, birinci dönemde farklı okullara nakledildi.

ÇATIŞMA İZLERİ

Büyük hasar gören Cumhuriyet Ortaokulu'nda tadilat ve onarım çalışmaları başlatıldı. Kırılan kiremitlerin yerine yenileri döşenerek okulun çatı kaplaması yapılıyor. Sınıf ve koridorlarda da boya çalışmaları sürdürülüyor. Gazipaşa İlkokulu'nda ise çatışmaların izleri hala duruyor. Okulun idareci ve sınıfların kapılarında deliklerin açıldığı ve birçok kitap ve materyalin yerlere atıldığı görüldü. Okula ait konferans salonu darmadağın olurken yan cephe duvarında iki büyük delik açıldığı göze çarptı. Bazı sınıf ve koridorlarda teröriustlerin açtığı belirtilen delikler görüldü.

Yetkililer, okulların yarıyıl tatilinin ardından eğitim ve öğretime açmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Çalışmalar süren okullara Türk bayrakları da asıldı.

Kaynak: DHA