Kararın ardından sanıkarın avukatları iddianame hazırlanmasının 3 ay kadar süreceğini söylediler.Tutuklanan sanıklar sabah 5.30′da otobüse bindirilerek Metris Cezaevi’ne götürüldüler.

Mahkemenin kararına göre tutuklu olarak yargılanacak kişiler şu isimler;

Fenerbahçe İkinci Başkanı Şekip Mosturoğlu

Fenerbahçeli Yönetici İlhan Ekşioğlu

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz

Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Cemil Turan

Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun

Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan

Fenerbahçe Kulübü Muhasebecisi Tamer Yelkovan

Sivasspor’da geçen sezon kiralık olarak forma giyen Korcan Çelikay

Ali Kıratlı

Bülent İbrahim İşçen

Sami Dinç

Yusuf Turanlı

Abddullah Başok

Ahmet Çelebi

Mehmet Yenice

Tutuksuz yargılanacak kişiler ise şu isimler;

Erkan Zengin’in menajeri Doğan Ercan, Genlerbirliği Eski Yardımcı Antrenörü Cengiz Demirel, Altaylı futbolcu Mehmet Şen, Emenike‘nin Menajeri Erdem Konyar, Yavuz Ağargöl.

Yavuz Ağargöl’ün sağlık sorunları olduğu gerekçesi ile tutuksuz yargılandığı belirtildi.

Tutuklanan kişiler arasında yer alan futbolcu Korcan Çelikay’ın avukatı Rahmi Ofluoğlu ise kararın ardından yaptığı açıklamada, ortada hiçbir somut delilin olmadığını söyledi.

Rahmi Ofluoğlu yaptığı açıklamada, “Korcan Çelikay ile ilgili olarak bir somut delil yoktu. Menajeri ile Korcan arasında yapılan telefon görüşmelerinde bir tek şike sözcüğü yok. Sorduğu sorular tamamen kendi ile ilgili. Ne zaman zam yapılacak? gibi. Burada yapılanlar tamamen yakıştırma. Korcan’ın bilerek oynamadığı söyleniyor ama para aldığının bir delili yok. Fiziki bir delil yok. Hiçbir delil elde edilmemiş” şeklinde konuştu.

Dün akşam ise mahkemeye sevkedilmeden tutuksuz yargılanmasına karar verilen isimler Eskişehirspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan Sezer Öztürk, Kardemir Karabükspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan Emmanuel Emenike, Gençlerbirliği futbolcusu Mahmut Boz, Tuğrul Çağrı Özer ve Mustafa Efe olmuştu.

sporgündemi