İstanbul- Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu'ndan yapılan açıklamada, "Ahmet ve Nedim'in gazeteci arkadaşları"nın sezonun ilk eylemini başlattığı belirtilerek, bu kapsamda 18 Eylül Pazar günü saat 13.30'da Galatasaray'dan Taksim'e yürüyüş yapılacağı belirtildi.

Şık ve Şener'in tutuklanışlarının 200'üncü gününde yapılacak yürüsün ana sloganı da "Adaletin 200'ü" olacak. Açıklamada, Şık ve Şener'in tutuklanmalarına sebep olan iddianamenin açıklanmasının hemen ardından ise bir basın açıklaması yapılacağı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Açıklanan iddianamenin yetersizliği, sadece Ahmet ve Nedim'in değil, Odatv davasından tutuklu bulunan tüm sanıkların aylardır bir hiç için tutuklu bulunduğunu gösteriyor. Ancak Ahmet ve Nedim özelinde durum daha da vahim. İddianamede her ikisinin de gıyabında yapılan, bir iki cümlelik sözde konuşma dışında onları bu davaya bağlayan hiçbir olay bulunmuyor. Nedim ve Ahmet'in bu iddianame karşısında hiç olmadığı kadar büyük bir desteğe ihtiyaçları var. Çünkü artık net biçimde ortaya çıktı ki Ahmet ve Nedim'i tutuklatan güç hukukun gücü değil. Dolayısıyla bu tutukluluğu sona erdirecek gücü de salt hukukla bulmak mümkün olmayacak. Ahmet ve Nedim bizim sembolümüz. Onların özgürlüğüne kavuşması, önce tutukluluklarının bitmesi, ardından beraat etmeleri, Türkiye'de basını çevreleyen görünmez duvarlardan iki tuğla indirmek anlamına gelecek. Gazetecilik etiğine sahip çıkan bir grup gazeteci, bu tuğlaları kırma çabasıyla aylardır faaliyet gösteriyor. 18 Eylül'de vereceğiniz destek, Ahmet ve Nedim'in yanı sıra gazetecilerin bu çabasını da bir adım öteye taşıyacak."


ANKA