Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda bir şüpheli daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince önceki gün 6 adreste yapılan aramada 4 zanlının gözaltına alınmasının ardından devam eden operasyonda bir şüpheli daha yakalandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ş.E, N.Y, M.S.G, S.Ö. ve L.Y, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlıların savcılıktaki işlemleri sürüyor.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik bir başka soruşturmada kapsamında "terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, terör örgütüne finans sağlamak" iddiasıyla 4 gün önce Siirt merkezli Denizli, Gaziantep, Çorum, Diyarbakır ve Hatay'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan 9 şüpheliden 2'si tutuklanmıştı.

FETÖ/PDY soruşturması önceki gün, "terör örgütü yöneticiliği yapmak ve örgüte üye olmak, terör örgütüne finans sağlamak" iddiası ile 6 şüphelinin ikametinde, iş yerinde, aracında suç ve suç unsurlarının tespitine yönelik arama, el koyma, dijital materyallerde imaj alma işlemi gerçekleştirildiği belirtilmiş, çalışma sonucu 4 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedilmişti.

Kaynak: AA