SİİRT

Siirt'te terör örgütüne yönelik operasyonda, PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosundan il merkezine silahlı eylem yapmak amacıyla gelen Z.Ç'nin de bulunduğu 20 terör örgütü mensubunun yakalandığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, polis ekiplerince sabah saatlerinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 24 adrese eş zamanlı operasyon yapıldığı belirtildi.

"Operasyonda PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosundan il merkezine silahlı eylem yapmak amacıyla gelen Z.Ç'nin de bulunduğu 20 terör örgütü mensubu yakalandı. Z.Ç'ye ait uzun namlulu silah ve 2 el bombası ele geçirildi." ifadelerine yer verilen açıklamada, gözaltına alınan örgüt mensuplarından 2'sinin söz konusu örgüt mensubuna yardım ettiğinin belirlendiği kaydedildi.

17 örgüt mensubunun ise ilde terör örgütü adına sözde "mahalle timleri" oluşturdukları ve silahlı eylem hazırlığında olduklarının belirlendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Operasyonda ayrıca 2 uzun namlulu silah, roketatar, 2 anti tank mayını, 13 anti personel roket başlığı, 6 el bombası ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, 2 el telsizi bulundu. Halkımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden tüm yasa dışı unsurlara yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."

Kaynak: AA