SİİRT

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince, 2 yıl önce tamamlanmasına rağmen hizmete girmeyen otobüs terminali için çalışma başlatıldı.

Siirt'te 2 yıl önce bitirilen ama açılmayan otobüs terminalinin hizmete girmesi için, İçişleri Bakanlığınca KHK gereği Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla çalışma yürütülüyor.

Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Yener Tanık, yapımı tamamlanan otobüs terminalinde incelemelerde bulundu. Tanık'a bilgi veren yetkililer, terminalin yeniden toparlanarak halkın hizmetine açılması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Yetkililer, terminalin eksikler giderilerek bir hafta sonra hizmete girmesinin planlandığını belirtti.

Vatandaşların en güzel şekilde hizmet alması amacıyla gerekli düzenlemelerin yapıldığını aktaran Tanık, yeni terminalde vatandaşların güvenli yolculuk yapması için her konunun dikkate alınması gerektiğini söyledi.

12 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve 10 firma kapasiteli terminalde otopark, restoran, dinleme salonları, kafeterya, mescit ve dükkanlar bulunuyor.

Muhabir: Zekeriya Güneş

Kaynak: AA