SİİRT

Siirt Valiliğince, karakollarda terörle mücadelede kullanılmak üzere satın alınan 34 "drone" ve 4 motosiklet için tören düzenlendi.

Karakolların güvenliğinde kullanılacak insansız hava araçları, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına törenle teslim edildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, polisevindeki törende, "drone"ların terörle mücadelede olumlu etki yapacağını söyledi.

Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Devir teslimini yaptığımız motosikletler ve dronelar vasıtasıyla toplumuzun huzurunu ve güvenliği sağlanacak. Her türlü imkanı güvenlik güçlerimizin emrine vermeye her zaman hazır olduk ve bu yönde gayret gösterdik. Bugüne kadar gördüğümüz kadarıyla dronelardan önemli bir oranda verim alıyoruz. Jandarma karakolları dahil, tüm karakollarımızda drone olacak şekilde planlamamızı yaptık. En kısa sürede karakollarımızı dronelarla destekleyeceğiz.

Teknolojiyi ne kadar iyi kullanırsak, terörle mücadelede ve güvenlik sağlamada fayda ve yararlı olacak. Biz de bu amaçla bu droneları emniyet güçlerimizin emrine verdik. Verim almaya da başladık. Allah kazasız, belasız bir çalışma hayatı nasip etsin."

Konuşmanın ardından İl Emniyet Müdürlüğüne 12 "drone" ve 4 motosiklet, İl Jandarma Komutanlığına da 22 "drone" teslim edildi.

Törenin sonunda insansız hava araçlarıyla gösteri yapıldı.

Muhabir: Zekeriya Güneş

Kaynak: AA