İZMİR

Türkiye ile AB arasındaki geçim gereği 20 Mart'tan sonraları Avrupa'ya sabık göçmenlerin iade süreçlerinin yürütüleceği merkezlerde icraat sürerken Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden ortak heyet, muhacir kabulünün yapılabileceği 5 Yunan adasında, Yunanistan'dan ortak kurul de Dikili'de araştırmalarda bulundu.

AA muhabirinin almış olduğu bilgiye göre, Türkiye ve AB'nin denizlerde dirilik kaybının önüne geçilmesi, Avrupa'ya kıymetlendirmek talip Suriyeliler düşüncesince güvenli, kanuncu kere açılması neredeyse üstünde uzlaştığı yazı kapsamında, 20 Mart sonrası Türkiye'den Avrupa'ya sabık göçmenlerin art kabulü düşüncesince Ege kıyılarındaki icraat sürüyor.

Manisa'ya 5 bin şahsiyet merkez

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Demirci ilçesinde gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, Manisa'da 5 bin şahsiyet 'geçici dinlenme kampı alanı' oluşturulacağını bildirdi.

Kamp dalının noktayı dair AFAD, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılayının çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Özdağ, şu şekilde devam etti:

'Bu ayrımsız sürede Türkiye Cumhuriyeti devletinin ev sahipliğini ve antlaşmalara göstermiş olduğumuz riayeti gösteriyor. Böyle ortak kampın yapılması Manisa düşüncesince de iyidir. Manisa ortak taraftan ev sahipliği yapacak, misafirperverliğini gösterecek öbür taraftan da bu insanoğlu düşüncesince devletin alışverişi olacak. Manisa ekonomisine de ortak yardım elde etmiş olacağız. Göçmen mutabık olmamız sürdüğü sürece de bu kamplarda insanoğlu kem olmayacak.'

Dikili'deki icraat

Geri benimseme işlemiyle ilgili hazırlıkların devam etmiş olduğu Dikili'de göçmenlerin biner şahsiyet gruplarla gelmesi ihtimaline gönül rahatlığı eğreti emek vermek merkezi, badiye çadırı, kıyamet merkezi yada ihdas yapı halinde tarz kurmak neredeyse en büyüğü 5 dönümlük üç meydan saptandığı bildirildi.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, 'Sığınmacılara ilçede dinlenme kampı yapılacağı' söylentilerinin vatandaşta tedirginliğe bozukluk olduğunu, resmi makamların bu iddiaları yalanlamasıyla şen ortak dem aldıklarını söyledi.

Muhabir: Emre Umurbilir,Ferdi Uzun

Kaynak: AA