Uluslararası Para Fonu IMF'nin Almanya, Avusturya ve İsveç'in ''ekonomik büyüme''sini esas alan raporuna göre, sığınmacıların en fazla ulaşmak istedikleri bu üç ülkenin iktisadi büyümesine sığınmacılığın olumlu girdide bulunduğu saptandı. 

Sözü geçen İMF araştırmasına göre, başta Almanya olmak üzere, 2016 yılı içinde bu ülkelerin sığınmacılardan dolayı yüzde 0,5  ile 1,1 oranında büyüyeceği tahmininde bulunuluyor.

'İŞ PİYASASINA ENTEGRE' OLMAK İÇİN ASGARİ ÜCRETİN KALDIRILMASI ŞART KOŞULUYOR
Alman Die Zeit gazetesinin haberinde IMF'nin, sözü geçen ülkeledeki iktisadi büyümenin orta ve uzun vadede kalıcı olabilmesinin güvencesi, ''Sığınmacıların iş piyasasına ve topluma ne oranda ve ne hızda entegre olacağı'' ile orantılı olduğu da raporda belirtiliyor.

IMF raporunda sözü geçen ülkelerin asgari ücret uyulamasından vazgeçmesi ve piyasayı serbest bırakması da yapılan öneriler arasında sayılıyor.

Rapora göre, 2016 yılında büyümeye devam edecek Almanya'nın iktisadi büyümesinde binde 35'lik oranın sığınmacılardan kaynaklanacağı bildiriliyor. 

Almanya için öngörülen bu oranın, İsveç için yüzde 1, Danimarka için binde 57, Finlandiya için ise binde 37 olarak açıklandı.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr