Tütün ve tütün ürünlerinden en çok kullanılmakta olanı sigaradır. Sigaranın içerisinde bulunan kanser yapabilen maddeler kişilerin sağlıklarına ve vücutlarına zarar vermektedir. Bununla birlikte içerisinde bulunan nikotin ve nikotin özelliği taşıyan maddeler de ciddi derecede bağımlılıklara sebep olmaktadır. Bu bağımlılığı engellemek ve sigarayı azaltarak bırakmak için son yıllarda elektronik sigara sıkça gündeme gelmeye başlamıştır. Elektronik sigara sayesinde sigara kullanan ve sigarayı bırakmak isteyen kişiler bunu çok daha rahat bir şekilde kullanmaktadır. Elektronik sigara kullanımı ile birlikte bir süre sonra kişiler elektronik sigaranın içerisinde bulunan zararsız olan maddelere alışarak normal sigara içme isteğini kaybetmektedir.

Elektronik Sigara Özellikleri

Sigarayı bırakmak isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği elektronik sigara özellikleri oldukça dikkat çekici niteliklere sahip olmaktadır. Öncelikle sigara içerken sigaranın içerisinde bulunan nikotine kişilerin vücudu alışmıştır. Nikotinin bir anda kesilmesi ya da kesilmeye çalışılması kişileri sigara içmeye daha çok yöneltecek olan zararlı bir yöntemdir. Onun yerine yavaş yavaş azaltılması tavsiye edilmektedir. Elektronik sigara modelleri nın içerisinde de bir miktarda nikotin olabilmektedir. Elektronik sigaranın normal sigaradan en büyük farkı duman yerine buhar çıkarma özelliği olmasıdır. İçerisinde bulunmakta olan elektronik sistem kişilerin ihtiyacı olan duman ihtiyacını karşılamak için buhar çıkarmaktadır. Bu buhar kanser yapıcı özelliklere sahip olan maddeleri içermemektedir.

Elektronik Sigara Faydalı Mıdır?

Sigarayı bırakmak isteyen kişiler için elektronik sigara faydalı mıdır sorusu pek çok kişinin aklından geçmektedir. Elektronik sigara, sigara bırakma eylemi için oldukça faydalı olan bir üründür. E sigara olarak da geçmekte olan bu ürün bünyesinde barındırmış olduğu özellikleri sayesinde duman yerine buhar çıkarmaktadır. Bu da kişilerin arzu etmiş olduğu duman ihtiyacını bir miktar da olsa karşılamaktadır. Bu sigaranın içerisinde nikotin de bulunmaktadır. Nikotin miktarı, kişilerin normal sigarayı içerken ne kadar nikotin aldığını ve ne kadar sıklık ile aldığını göz önünde bulundurarak eklenmektedir. Elektronik sigara duman yerine buhar verdiği için bu ürünü kullanan kişilerin bir süre sonra nefes darlığı probleminde azalma görülmüştür.