Erzincan Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde, kurumda devir yitirilmesine hastalık bulunduğu sebebi öne sürülerek sigara içen personelin hariç çıkmasına sınırlama getirilerek günde bu amaçla 4 kere antre depar belgesi yapmalarına onay verildi.

SGK İl Müdürü Orhan Uçar imzasıyla piyasaya çıkan yazıyla Erzincan SGK İl Müdürlüğü'nde sigara içen personelin bu amaçla verdiği koyuverme sayısı 4 ile sınırlandırıldı.

Uçar, gazetecilere icra ettiği açıklamada, 5 aydır yürürlükte bulunan genelgeyle mahsul kaybının önüne geçmeyi amaçladıklarını anlatım ederek, 'Sabah öğlene derece dü tane, öğleden sonraları da 10 dakika dü parça kazanmak az daha sigara içmelerine arkadaşlara onay ettik. Bu infaz tahminî 5 aydır bitmeme ediyor. Arkadaşlarımız kartlarını okutarak hariç çıkıyorlar, sigaralarını içtikten sonraları yeniden kartlarını okutarak mesailerine bitmeme ediyorlar' dedi.Çalışan 89 personelden 49'unun sigara kullandığı kurumda, sigara içen birlikte personelin herhangi birlikte sayaç başı koyuverme vermesi yerinde asgari 10 dakikadan personel başına 80 dakikalık iş gücü kaybı oluştuğuna ayraç fail Uçar, 'Biz bunu hudutlandırmak istedik. En çok 10'ar dakika kazanmak az daha 40 dakika ile sınırlandırmış olduk. İnşallah hepsinin bırakmasını bekliyoruz' diyerek konuştu.

Kaynak: AA