Dondurulmuş sigara böreğinin kızartılırken patlaması sonucu, 42 yaşındaki Kayserili İrfan Necip Gök yaralandı. Gök’ün vücudunda ikinci ve üçüncü derece yanıklar oluştu.

DHA’nın haberine göre, Kayseri’de emlakçılık yapan 42 yaşındaki İrfan Necip Gök, akşam yemeği için marketten aldığı dondurulmuş sigara böreğini kızartırken, sigara böreğinin aniden patlamasıya yaralandı. Gök, "Çatalı batırmamla aniden patlaması bir oldu. Ne olduğunu şaşırdım" dedi.

KÖR OLMA TEHLİKESİ
13 gün önce yaşadığı olayla ilgili olarak bilgi veren Gök, “Marketten hazır sigara böreği ve köfte aldım. Köfteleri pişirdikten sonra sigara böreğini ateşe attım ve çatalla sigara böreklerini alırken müthiş bir patlama oldu. Adeta bomba gibi. O patlamanın etkisiyle neye uğradığımız şaşırdım. Tavadaki yağın yüzüme, koluma sıçramasıyla büyük bir travma yaşadım. Hemen acile geçtik. Acilde ikinci ve üçüncü derece yanıklar oluştuğunu söylediler. Hatta yağın iz bırakacağını, kör olma tehlikesi atlattığımı da söylediler. Yani ucuz atlattık, verilmiş sadakamız varmış" şeklinde konuştu.

İlk müdahalenin ardından tedavisine Ankara’da devam edildiğini ifade eden Gök, şöyle konuştu: "Ankara Numune Hastanesi’nde yanık uzmanları olduğunu söylediler. Bu nedenle Ankara’da 12-13 gün tedavi gördüm. Çok şükür, bu hale geldik. İlk olayın olduğun an kötüydü, yüzüm, elim, kolum. Ben sigara böreğini daha öncede marketlerden alıp zaman zaman yapıyordum ama ilk defa böyle bir durum oldu. Çatalı batırmamla, patlaması bir oldu. Arkamda annem de vardı. Allah’tan ona sıçramadı, gözüme gelmedi. Yoksa gözümüzü bile kaybedebilirdim" dedi.

'HAZIR GIDALARA DİKKAT!'
Sigara böreğini paketten çıkarır, çıkarmaz tavaya atmadığını ve bir süre çözülmesini beklediğini dile getiren Gök, uyarıda bulundu. Gök, "Hazır gıdalar karşı vatandaşlar dikkatli olsun. Evde yapılanla, hazır alınan mamul bir olmuyor. Bunu da anladık. Bundan sonra zaten almam. Bu bana ders oldu.”

Ankara’da konuyla ilgili bilgi almak için büyük marketlere gidip, yetkililere durumu anlattığını belirten Gök, “Büyük bir markete giderek, durumu anlattım ve bilgi aldım. Bana oradaki görevliler, sigara böreğinin içerisindeki peynir küflenmiş ya da ekşimiş olabilir dediler. Patlamanın bu nedenle oluştuğunu belirttiler” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak hukuk mücadelesi başlattığını da anlatan Gök, “gerekli hukuki süreci başlattık” diye konuştu.


http://www.birgun.net/haber-detay/sigara-boregi-patladi-1-yarali-86367.html