ANKARA

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, 'Dünkü saldırıda da gördüğümüz gibi şiddetin büyük kısmı kapalı zihinlerin ürünüdür' dedi.

Fulbright Türkiye Komisyonu'nun 65. yıl kutlamaları için büyükelçilik konutunda düzenlenen törende konuşan Bass, 'Düşünce, diyalog ve ilim dünyasından insanları burada ağırlamaktan her zaman mutluluk duyuyorum ancak gerek bu toplumda ve gerekse çevre komşu ülkelerde bu kadar üzüntü, acı ve şiddetin yaşandığı bir zamanda bunu yapabildiğimiz ve sizlerle bir araya gelebilme fırsatı bulabildiğimiz için özellikle memnuniyet duyuyorum' diye konuştu.

Sultanahmet'te dün yaşanan saldırıya da değinen Bass, 'Dünkü saldırıda da gördüğümüz gibi bahsettiğim bu şiddetin büyük kısmı, kapalı zihinlerin ürünüdür. Diğer insanların içindeki barışçıl duyguları, halklar arasındaki diyaloğu ve insanlığı göremeyen zihinlerin ürünüdür. Ülkelerimiz arasındaki diyaloğu sürdürerek ve birlikte çalışarak daha çok açık zihinli insanın yetişmesine katkı sunacağız ve şiddetin azalmasını sağlayacağız. Tam da bu yüzden bu program ve Türk hükümetinin bu programa verdiği katkılar çok önemlidir' değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Seyit Ahmet Aytaç


Kaynak: AA