2009 yılında altı aylık hamile iken kocası tarafından öldürülen 19 yaşındaki Eylem Pesen’in ailesinin avukatları bugün Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, duruşmaya ara verildiğinde fiili ve sözlü saldırıya uğradılar.

Adalet İçin Hukukçular ve Van Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi üyesi Avukat Müjde Tozbey Erden ile yine merkez üyesi iki kadın avukat meslektaşımız, kadına yönelik şiddetin kurbanı olan Eylem Pesen’in ailesinin haklarını savunmak için müdahil vekili olarak yer aldıkları duruşmada kendileri de benzer bir şiddete maruz kaldılar.

On yıllık AKP iktidarında hızla tırmanan kadına yönelik şiddet bu sefer de kadın avukatları hedef aldı. Genç yaşta hayatını kaybetmiş bir kadının haklarının savunulmasına dahi tahammül edilemediği görüldü.

Duruşma arasında sanık yakınlarının fiili ve sözlü saldırısına uğrayan avukatlar nezdinde savunma hakkı da saldırıya uğradı.

Bizler, Adalet İçin Hukukçular olarak, kadın meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, başta meslek örgütleri olmak üzere tüm hukukçuları saldırıya uğrayan meslektaşlarımız ile dayanışmaya çağırıyoruz.

Adalet İçin Hukukçular olarak sürecin takipçisi olacağımızı ve kadın meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağımızı kamuoyuna duyururuz.


Adalet İçin Hukukçular