Mapfre Genel Sigorta ve Medical Park Grubu arasında yapılan anlaşma ile tamamlayıcı sağlık sigortası başladı. Buna göre, SGK’lı kişiler, özel sağlık sigortasını çok düşük primlerle yaptırabilecek ve hiçbir fark ödemeden özel hastanelerde tedavi olabilecekler.

MAPFRE Genel Sigorta ile Medical Park Hastaneler Grubu anlaştı, tamamlayıcı sağlık sigortasında ilk adım atıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçtiğimiz aylarda bir genelge yayınlayarak, hem SGK’lı olup hem de özel sağlık sigortası bulunanların, tedavi giderlerinin belli bir kısmını SGK’ya fatura edebileceklerine imkan tanımış, böylece tamamlayıcı sağlık sigortası uygulamasının da önünü açmıştı. Bu konuda da ilk adımı Mapfre Genel Sigorta ile Medical Park Hastaneler Grubu attı ve tamamlayıcı sağlık sigortası başladı. Buna göre, SGK’lı kişiler, özel hastanelerde hiçbir fark ödemeden tedavi olabilecekler.
Mapfre Genel Grubu CEO’su Serdar Gül, Medical Park Grubu ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde ‘Fark Yok Sigortası” adı verdikleri sigorta ürünü ile tamamlayıcı sağlık sigortasının ilk kez hayata geçirildiğini söyledi. Serdar Gül, yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştıkları bu sigortanın SGK’lılara büyük avantajlar sağlayacağını belirterek, tamamlayıcı sigorta yaptıranların Medical Park’ın tüm hastanelerinde fark ödemeden tedavi olabileceklerini kaydetti.

ÖZEL SİGORTANIN 3’TE 1 FİYATINA

Serdar Gül, tamamlayıcı sigorta sayesinde özel sağlık sigortasının 3’te bir fiyatına alınabileceğini vurgulayarak, “SGK’lı kişiler, tamamlayıcı sağlık sigortasını çok uygun fiyatlarla yaptırabilecekler. Primler, İstanbul dışındaki illerde daha düşük olacak” dedi.
Serdar Gül, tüm sigorta sektörünün hastanelerle benzer anlaşmalar yapıp, tamamlayıcı sigorta uygulamasına geçmeleri gerektiğini savunarak, şunları söyledi: “Sigorta şirketleri bu işe girsin ve uygulama tabana yayılsın, böylece de özel sağlık sigortası ucuz olsun, herkes yaptırabilsin istiyoruz. Biz, yaptığımız anlaşma ile bu işin öncüsü olduk ve biraz da sosyal sorumluluk üstlendik. Eğer tamamlayıcı sigorta yayılırsa 5 yılda, 5 milyon kişi özel sigorta yaptırır.”
Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta ise, Mapfre Genel Sigorta ile yaptıkları anlaşma hakkında şunları söyledi: “Tamamlayıcı sağlık sigortasını ilk kez hastalarla buluşturuyoruz. Buna göre; İstanbul’dan Batman’a, Samsun’dan Antalya’ya 13 ilde hizmet veren 16 hastanemiz ve 2 tıp merkezimizde SGK’lı kişiler hiçbir fark ücreti ödemeden tedavi olabilecekler.”

Dört kişilik ailenin primi 3 bin 276 lira

MAPFRE Genel Sigorta ile Medical Park Hastaneler Grubu arasında yapılan tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmasına göre, dört kişilik bir ailenin yıllık sigorta primi 3 bin 276 lira olacak. İstanbul dışında ise bu prim, 2 bin 201 liraya kadar düşecek. Serdar Gül, anlaşmanın içeriği hakkında şu bilgileri verdi: “Sadece SGK’lı kişiler bu sigortayı satın alabilecek. Sigorta; doktor muayeneden tahlile, radyolojiden modern teşhis yöntemlerine, fizik tedaviden cerrahi müdahaleye kadar tüm teminatları kapsıyor. Sigortanın primlerine 
gelince, 45 yaşındaki bir erkek için belirlenen prim, 780 lira; 40 yaşındaki bir kadın içinse 975 lira. Tamamlayıcı sağlık sigortasını yaptıran SGK’lılar, Medical Park’ın İstanbul’da 5, Türkiye’de 13 hastane ve tıp merkezinde hiçbir fark ödemeden tedavi olabilecekler.”

BES’te katılımcı sayısı 3 milyonu aştı

TÜRKİYE Sigorta Birliği Hayat ve Emeklilik Komitesi Başkanı, Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, kuruluşunun dokuzuncu yılını tamamlayan Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES), hızla büyüdüğünü, 3 milyon katılımcı sayısını aştığını, 19 milyar TL’lik fon büyüklüğüne yaklaştığını söyledi. Uğurlu, dokuz yılda hedeflerin tamamına ulaşıldığını belirterek, “En fazla bilinen tasarruf ve yatırım ürünleri arasında birinci sıraya yükselen bireysel emekliliğe olan güvenin artmasından ve emeklilik fonlarının yatırım araçları arasında yerini sağlamlaştırmasından oldukça memnunuz, gelişme trendinin 2012 yılının son çeyreğinde de artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi. Mete Uğurlu, sistemin artan verimliliği ve yeni teşvik uygulamalarının katılımcıların sistemde devamlılığını ciddi oranda artırdığını ifade ederek, devlet katkısı uygulamasının düzenlendiği kanunun 29 Haziran 2012 tarihinde yayımlanmasını takiben sistemde devamlılık oranlarının yükselerek, Eylül sonu itibariyle zirve yaptığını kaydetti. Mete Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Katılımcıların bir aylık devamlılık oranı sektör ortalamasında yüzde 99,2 seviyesine yükseldi. Anadolu Hayat Emeklilik’te ise bu oran yüzde 99,7 olarak gerçekleşti. Sistemde grup sözleşmelerinin toplama oranı henüz yüzde 25 seviyesinde, kalan yüzde 75’i ise ferdi sözleşmeler. Kurumsal katılımlar, sistem başlarken öngörülen seviyelere henüz ulaşmamış olmakla birlikte, önümüzdeki dönemde hem katılımcı hem de işveren için yürürlüğe girecek yeni teşvik uygulamaları ile gelişme kaydetmesini bekliyoruz.”