Çalışanlar, rapor paralarını iki şekilde alabilirler. SGK iki şekilde ödeme yapar. Birincisi Ziraat Bankası’na ikincisi ise PTT şubelerine rapor parasını yatırır. Rapor parası almak için gerekli şartlar yerine getirilip getirilmediği incelendikten sonra ödeme bu iki kurum tarafından yapılır. E-devlet şifreniz sayesinde internet üzerinden giriş yaparak rapor parası almak için gerekli bölümlerin doldurulmasıyla sorgulama yapabilirsiniz.

Rapor parası sorgulama aşamaları nelerdir?

Rapor Parası Almak İçin Buraya Tıklayınız

·         SGK’nın resmi sitesine giriş yapılır.

·         Karşınıza gelecek sayfada TC kimlik no ile giriş yaparak nüfusa kayıtlı olduğunuz il seçilir.

·         Cilt numarası ve doğum tarihiniz girdikten sonra güvenlik kodu yazılır.

·         Tüm doldurulması gereken alanlar doldurulduktan sonra “sorgula” butonuna basarak rapor parası sorgulama işleminizi tamamlamış olursunuz.

Rapor parası almak için bazı şartların yerine gelmiş olması gerekir. Bir iki gün için alınan raporlara SGK Kurumu ödeme yapmaz. İşverenin de bu parayı ödeme zorunluluğu yoktur. Rapor parasına hak kazanmak için iş yerinde kaza geçirilmesi ya da meslek hastalığı teşhisi konması gerekir. Bunun yanında 90 günlük sigorta priminin ödenmiş olması şarttır. Rapor parasına hak kazanmak için en az üç gün rapor almak gereklidir.