Olay Merkez Melikgazi ilçesi Konaklar Mahallesi Yalıntepe Caddesi'ndeki evde bugün saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Her ikisi de bekar olan ve aynı binada oturan kardeşlerden Adem Tursun, iddiaya göre Yakup Tursun'un birlikle yaşadığı 40 yaşındaki S.E. ile birlikte olmak istedi. Yakup Tursun'un buna tepki göstermesi üzerine iki kardeş kavga etti. Kavga sırasında Adem Tursun, eline geçirdiği av tüfeği ile kardeşi Yakup Tursun'a ateş etti. Başından vurulan Yakup Tursun kanlar içinde yere yığılırken, Adem Tursun kaçtı. O sırada evde bulunan S.E. polise ihbarda bulundu. Olay yerine Özel Harekat ve Cinayet Büro Amirliği ile 112 ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Yakup Tursun'un öldüğü belirlendi. 

Özel Harekat polisleri şüphelinin aynı binadaki kendi evinde saklanma ihtimaline karşı 'koç başı'yla kapıyı kırarak içeri girdi. Adem Tursun'un evde bulunamaması üzerine arama çalışmaları başlatıldı.
Kardeş cinayetine neden olduğu öne sürülen S.E. gözaltına alındı. Yakup Tursun'un cenazesi otopsi yapılmak üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, soruşturma sürüyor.

cumhuriyet